Fujitsu Eco Track az energiafogyasztás kézben tartásához

forrás: Prím Online, 2012. november 11. 09:50

A Fujitsu új, felhőalapú megoldásával az európai vállalatok könnyen teljesíteni tudják a jövő energiaaudit-követelményeit. A Fujitsu Cloud Store-on keresztül elérhető Fujitsu Eco Track segítségével egyszerűen és költséghatékonyan lebonyolíthatják az EU energiahatékonysági irányelve értelmében hamarosan kötelező energiaauditokat. A Fujitsu Eco Track a fő újdonságok egyike az Európa legnagyobb, egyetlen szállító által szervezett IT-rendezvényeként számon tartott müncheni Fujitsu Fórumon.

Az Európai Parlament által múlt hónapban törvénybe iktatott irányelv célja, hogy az energialánc minden szakaszában támogassa a tagállamok hatékonyabb energiafelhasználásra irányuló törekvéseit. Az EU energiahatékonysági irányelve szerint energiafelhasználási auditnak kell alávetni minden 250 főnél több alkalmazottal vagy évi 50 millió euró feletti árbevétellel rendelkező vállalatot. A szigorúbb jogszabályokat követő országokban (pl. Németországban és az Egyesült Királyságban) már 2013-tól kötelezővé válik az energiaauditok végzése. Amikor a vállalatok Európa-szerte megkezdik a kormányzat által előírt energiaauditok végrehajtását, nehézséget fog számukra okozni a megfelelés erőforrásigénye. Ezért ütőképes megoldásokat keresnek az új üzleti kihívás legyőzéséhez.

A Fujitsu európai megoldása egyszerűsíti a megfelelést és költséget takarít meg
A Fujitsu Japánban már több mint 10 éve támogatja ügyfeleit az európaihoz hasonló auditálási követelmények teljesítésében. Az e hagyományokra épülő Fujitsu Eco Track szoftver az európai cégeknek is hatékony segítséget kínál a jelentéstételhez. Egyszerűen képes rögzíteni az audithoz szükséges minden információt – időt és pénzt takarítva meg ezzel a vállalat számára. A Fujitsu Eco Track energiaköltségeik csökkentésében és a pontosabb jövőbeni tervezésben is segít azzal, hogy tökéletesen átláthatóvá teszi az aktuális energiafogyasztási profilt és azonosítja a lehetséges fejlődési területeket.

A Fujitsu globális felhőplatformján (Fujitsu Global Cloud Platform) futó Fujitsu Eco Track többféle nyelvváltozatban is elérhető lesz. Az ISO szabványok és az uniós jogszabályok teljesítését is támogatja, és lehetővé teszi, hogy a vállalatok egyszerűen bizonyítsák megfelelésüket és igénybe vegyék a vonatkozó adókedvezményeket. A 2013 elejére időzített első változatban a szoftver angolul és németül áll rendelkezésre. További európai nyelvverziók bevezetése a későbbiekben várható.

Testre szabott opciók, rugalmas megoldás
A Fujitsu Eco Track négyféle kiadásban reagál a vállalatok eltérő igényeire: a belépő szinttől a komplex követelményeket támasztó nagyvállalatoknak készült, teljes körű funkcionalitást és korlátlan jelentéstételi képességeket nyújtó Enterprise változatig. Az ingyenes adatmigrációt tartalmazó, időben korlátlan frissítési lehetőségnek köszönhetően a felhasználó cégek igény szerint továbbléphetnek a fejlettebb változatokra. A Fujitsu Eco Track szolgáltatás használata kockázatmentes – az ügyfelek bármikor exportálhatják vagy importálhatják vállalati adataikat.

„A Fujitsu Eco Track bevezetésével európai ügyfeleink megfizethető megoldást vehetnek igénybe a környezetvédelmi előírások érvényesítéséhez. A Fujitsu Eco Track jól integrálható kiegészítő szoftverekkel, pl. stakeholder-kezelő és valós idejű adatrögzítő megoldásokkal, vagy a környezetvédelmi tanácsadó partnerek rendszereivel. Így az energiahatékonysági irányelvnek való megfelelés mellett a költségtudatos és környezetvédelmi szempontból felelős működést is támogatja” – hangsúlyozta Dr. Bernd Kosch, a Fujitsu Technology Solutions környezeti technológiáért felelős vezetője.

Ár és piaci bevezetés
A megoldás német és angol nyelvű verziója 2013 első negyedévétől lesz elérhető a Fujitsu Cloud Store-ban. A további európai nyelvváltozatok bevezetése az év hátralévő részében várható. A Fujitsu Eco Track ára kiadástól függően változik.