A Szegedi Vadaspark már okostelefonon is elérhető

forrás: ÖS, 2012. november 24. 11:05

Az év elején jelentkezett a Vadaspark vezetésénél az INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft., hogy egy újszerű, mobil eszközökön futó, Szegedi Vadasparkról szóló alkalmazást ajánljon. A ZooGuide nemcsak bemutatja az állatkertet, szolgáltatásait, és persze az itt élő állatokat, hanem egyfajta mobil idegenvezetésként is szolgál, több nyelven.

A munka eredményeként el is készült az ingyenesen letölthető alkalmazás. Az információk jól átlátható, látványos dizájnba ágyazott menüszerkezeten keresztül, illetve a tájékozódást segítő térkép aktív pontjainak kiválasztásával érhetők el.  Az alkalmazás virtuális sétára invitál a parkban, az egyes megállóhelyekhez „audio guide” típusú kép-és hanganyag is tartozik, így közvetlenül az ajánlott útvonal bejárása során olyan kiegészítő információkhoz juthatunk, amelyek gyermekek és felnőttek számára egyaránt hasznos és érdekes ismereteket nyújtanak. Természetesen az aktuális jegyárakról és nyitva tartási időpontokról is információt kaphatunk.


A mobilalkalmazáson belül könnyen kezelhető módon megtalálható az állatkertben élő állatokat betűrendbe gyűjtve vagy külön-külön csoportosítva, mint emlősök, madarak, kétéltűek, hüllők, illetve gerinctelenek. A szöveg felolvasása funkció segítségével pedig a hangfájlok lejátszásával meghallgathatók a kedvencről szóló leírások. A virtuális sétában megtekinthető állatokról több - angol, német, spanyol és orosz - nyelven is olvashatnak az okostelefon tulajdonosok.

A ZooGuide alkalmazás a következő címen érhető el:
http://myapps.hu/apps/zooguide-szeged/