Tóth Attila a legfanatikusabb vaterás

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 24. 11:31

Tóth Attila bizonyult a legfanatikusabbnak 103 pedálos Moszkvicsot számláló gyűjteményével a  legszenvedélyesebb gyűjtőt kereső Vatera-pályázaton. A kiírásra a győztessel együtt ötszázan jelentkeztek.

Csaknem húszezren szavaztak az online piactér által meghirdetett versenyre nevezett tíz legérdekesebb kollekcióra, közülük 4994-en voksoltak a kisautógyűjtőre - áll a csütörtöki eredményhirdetésről az MTI-nek eljuttatott közleményben. Tóth Attila bevallása szerint gyerekkora óta rajong a játékautókért, gyűjteni azonban csak fia születése után kezdte őket, mikor megvásárolta neki az első Moszkvicsot. A gyűjteményből az az eredeti, világoskék kisautó a kedvence, amelyet születésének évében, 1969-ben gyártottak. Az évszám a játék rendszámtábláján is látható, ahogyan az minden eredeti pedálosén fel van tüntetve.
 

Lunczner Ádám, a weboldal marketingvezetője szerint a gyűjtemény kategória az egyik legnépszerűbb termékcsoport az online piactér indulása óta, ez adta az ötletet a verseny megszervezésére. Mind a feltöltött termékek számát, mind az átmenő forgalmat tekintve évente csaknem egymilliárd forint forgalom van az oldalon csak ebben a kategóriában. A vezető elmondása szerint nem ritka, hogy egy-egy különlegesebb, ritka darabért akár milliókat is fizetnek a gyűjtők.
 

A négy hétig tartó pályázat első szakaszában bárki feltölthette gyűjteményét, amelyek közül a zsűri választotta ki a számára legérdekesebb tíz kollekciót, ezekre voksolhatott később a közönség.
 

A legjobb tíz között egyebek mellett volt mozigép-kollekció, 2500 darabos pandamaci-gyűjtemény, 4000 darabos gyűszűkészlet, de akadt olyan nevező, aki százéves tűzoltó-készülékeket gyűjt, és olyan is, aki 60 éve gyűjti a világ különböző pontjairól a nevére címzett leveleket.
 

A pályázat nyertese 250 ezer forintos nyereményéből ötvenezer forintot a Dévai Gyermekotthon számára ajánlotta fel, amelyet a Vatera megduplázott, így 100 ezer forint kerül a rászoruló gyerekekhez.