Lezárult a családtámogatási ellátásokat összefogó Téba projekt fejlesztése

MTI Sajtóadatbank, 2012. december 1. 11:31

Befejeződött a családtámogatási ellátások elektronizálását szolgáló Téba projekt moduljainak fejlesztése - közölte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség.

A 2010-ben indult fejlesztés legnagyobb közbeszerzését márciusban nyerte el az IQSYS Zrt., a T-Systems Magyarország egyik elődcége. A projekt kedvezményezettje a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), befogadó szervezete pedig a Magyar Államkincstár. A Téba megvalósítására kötött fővállalkozói szerződés értéke nettó 1 milliárd 98 millió forint volt.

A Téba rendszer - mint országos adatbázis - integrált módon fogja egybe a központi költségvetésből finanszírozott, személyhez köthető családtámogatási és fogyatékossági támogatási igényeket. Így azok befogadását, elbírálását, finanszírozását, valamint a család-, a köznevelési és szociális feladat ellátáshoz kapcsolódó támogatási ellátások folyamatba épített és helyszíni ellenőrzési tevékenységét is tartalmazza.


A rendszer minden eleme teljes egészében internetalapú felhasználói felületet kínál, így - a jogosultsági és biztonsági beállításoktól függően - online felhasználásra is alkalmas.