Sony Xperia E – megfizethető okostelefon HD Voice hanggal, adatforgalom-figyelővel

forrás: Prím Online, 2012. december 5. 10:40

A Sony Mobile bejelentette Xperia termékcsaládjának legújabb tagját, az Xperia E okostelefont. A kedvező áron elérhető Xperia E a vállalat következő androidos készüléke, mely 2013 első negyedévétől lesz elérhető hazánkban, a hagyományos mellett, két SIM-kártyát kezelő változatban is.

Az Xperia E a legújabb kompakt, kedvező áron elérhető készülék, melynek tervezésekor a könnyen kezelhetőség került előtérbe. Az okostelefon fekete, fehér és pink színekben kerül a piacra. A HD Voice hangminőségnek köszönhetően a telefonhívások minden eddiginél tisztábban szólnak a készüléken. A beépített zajszűrésnek köszönhetően – környezettől függetlenül – a zavaró háttérzajok nélkül élvezhető a tisztán hallható beszélgetés.



Az Xperia E az adatforgalom és energiafelhasználás terén is a hatékonyságot szolgálja. Az adatforgalom figyelővel a felhasználók folyamatosan nyomon követhetik hogyan alakul havi adatforgalmuk, míg a ‘Bővített készenléti mód’ használatával a készülék készenléti idejét lehet akár négyszer tovább is elnyújtani. Amikor a készülék készenléti módba kerül, az akkumulátor fogyasztásának csökkentése érdekében automatikusan lekapcsolja a Wi-Fi- és adatforgalmat, valamint az alkalmazások többségét is inaktív állapotba helyezi. Mindezek mellet a hívások és üzenetek továbbra is elérhetőek, és amint a felhasználó visszakapcsolja a kijelzőt, minden funkció visszaáll a készenléti módot megelőző eredeti állapotba.

A készülék Xperia E dual néven két SIM kártyás változatban is elérhető lesz, így a tulajdonosok könnyen válthatnak különböző előfizetéseik között, tovább csökkentve/optimalizálva telefonálási költségeiket.

„Az Xperia E és Xperia E dual készülékeket az okostelefonok világával még ismerkedők igényeinek megfelelően terveztük. Mindkét készülék remek választás lehet azok számára, akik megfizethető belépőt keresnek a minőség és a funkcionalitás világába, mely eddig inkább a felsőkategóriás androidos okostelefonok sajátossága volt” – nyilatkozta Björn Bourdin a Sony Mobile Communications közép-európai marketing igazgatója.

Az Xperia E készülék beépített “WALKMAN®” alkalmazása xLOUD™ technológiát, 3D térhangzást és manuális equalizert kínál a zenekedvelő felhasználóknak. A DLNA kapcsolódásnak köszönhetően pedig egyszerűvé válik a különféle tartalmak vezeték nélküli megosztása TV készüléken, tableten vagy akár PC-n is.



Az Xperia E Android 4.1 (Jelly Bean) operációs rendszerrel kerül a boltokba.

Az Xperia E főbb tulajdonságai
·    Kristálytiszta beszélgetések a HD Voice-nak és zajszűrésnek köszönhetően
·    Egyszerű adat- és akkumulátor menedzsment funkciók
·    1500 mAh-s kivehető/cserélhető akkumulátor
·    3.5”-os HVGA kijelző
·    Walkman zenelejátszó xLOUD és 3D térhatású hanggal
·    DLNA kapcsolódás az egyszerű vezeték nélküli megosztásokhoz TV-n, tableten vagy PC-n
·    1 GHz-es processzor
·    Az Xperia E fekete, fehér és pink színekben, míg az Xperia E dual fekete és arany színben lesz elérhető.