Magyar nyelvű tanulmány közösségi oldalak akadálymentesítéséről fogyatékkal élők számára

forrás: Prím Online, 2012. december 5. 20:22

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány gondozásában, a Budapesti Ausztrál Nagykövetség támogatásával megjelent magyarul dr. Scott Holliernek, a Media Access Australia munkatársának a közösségi oldalak akadálymentes használatát bemutató tanulmánya.

A mű vak, gyengénlátó, hallás- és mozgássérült felhasználók tapasztalataira épül, közérthetően mutatja be a Facebook, a LinkedIn, a YouTube, a Twitter és a Skype használatát, valamint tanácsokat ad akadálymentes blogok létrehozásához is.

A tanulmányt azoknak a látássérült embereknek, oktatóiknak, családtagjaiknak és az internetes akadálymentesítés területén dolgozó szakembereknek ajánljuk figyelmébe, akik a közösségi oldalak használatának elsajátításához keresnek útmutatót fogyatékkal élő emberek számára. Mindenkit arra biztatunk, hogy ne riadjon vissza a rendkívül gyorsan változó közösségi oldalaktól, hanem az itt tanultakat kiindulási pontként használva bátran kapcsolódjon be a különböző online közösségek életébe, és fedezze fel az ott kínált nagyszerű lehetőségeket.

http://www.infoalap.eu/letoltes/A_kozossegi_oldalak_akadalymentessegerol.pdf