Egyedülálló Anti-Theft szolgáltatás a Z830/Z930 Toshiba Ultrabookokhoz

forrás: Prím Online, 2012. december 12. 12:08

A Toshiba bejelentette, hogy Z830/Z930-sorozatú Ultrabookjait egy egyéves McAfee Anti-Theft szoftver licenccel látja el, ezzel azok biztonsági funkcióit jelentősen megerősíti. Ez a megoldás felbecsülhetetlen segítséget nyújt lopás esetén, ráadásul sok tolvajt is elrettenthet.

Az Intel által nemrégiben kidolgozott új Ultrabook szabvány - több más kötelező műszaki elem mellett – fokozott védelmet is tartalmaz. A Toshiba Z830/Z930 Ultrabookok olyan Intel processzort és lapkakészletet tartalmaznak, amelyek az Intel AMT technológiáját is támogatják. Ezek a hardver elemek a McAfee Anti-Theft megoldással együttműködve kivételes biztonságot nyújtanak a gépen tárolt adatok és a számítógép számára is.


A felhasználóknak lehetőségük van – a https://McAfeeAT.Intel.com oldalon történő regisztráció után – néhány egyszerű lépésben számítógépük deaktiválására, amennyiben a laptop az internethez  kapcsolódik. A felhasználó képes továbbá arra is, hogy megakadályozza a notebookon tárolt adatok illetéktelen felhasználását. A laptop zárolását követően ugyanis a tolvaj nem tud az azon tárolt adatokkal visszaélni, továbbá nem lesz lehetősége a notebookot és egyéb hardver elemeket bekapcsolni, illetve használni, még a számítógép szétszerelése esetén sem. Ezen pedig az sem változtathat, ha a gépben kicserélik a merevlemezt vagy bármilyen más hardvert. A zárolás feloldásának egyetlen módja az, hogy a valódi tulajdonos a fent jelzett weboldalon beírja a már korábban megadott jelszavát. A rendszer továbbá úgy is beállítható, hogy ha valamilyen oknál fogva képtelen az Anti-Theft szerverrel kommunikálni, akkor automatikusan zárolja önmagát. Ez azt jelenti, hogy a tolvaj akkor sem jár sikerrel, ha a notebookot lecsatlakoztatja az internetről.


Az akció részleteiről további információ a www.toshiba.eu/anti-theft oldalon található.