Több LG okostelefon is iF Formatervezési Díjat nyert

forrás: Prím Online, 2013. január 23. 19:02

Az LG Electronics (LG) hét mobiltelefonja nyerte el az iF (International Forum) Formatervezési Díját 2013-ban. A rangos, világszerte elismert iF-díjakat minden évben a kiváló formatervezésű termékeknek ítélik oda. Az LG díjnyertes termékei közé tartozik a nemrégiben megjelent LG Optimus G, az Optimus L7 és az Optimus L9, valamint négy másik intelligens mobileszköz is.

„Az LG nagy hangsúlyt fektet az okostelefonok formatervezésére, hiszen a célunk az, hogy a készülékeink kiemelkedjenek a mezőnyből és megkülönböztethetőek legyenek a versenytársak készülékeitől – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. Fontos számunkra, hogy a formatervezés híven tükrözze a készülékeink hardveres felszereltségét és teljesítményét. A stílus és a sokoldalú funkciók közötti ideális egyensúly megteremtése már régóta része az LG formatervezési hagyományainak és ez a jövőben is így marad.”



Az LG különösen két díjnyertes csúcsmodellére, az Optimus G-re és az Optimus L9-re büszke. Az egyedi megjelenésű Chocolate és Prada telefonok sikerén felbuzdulva az LG egységes fekete megjelenést álmodott meg az Optimus G készülék számára, amely az egyszerűséget és az eleganciát ötvözi a karcsúsággal. A telefon külseje a luxus érzetét sugallja, ami a 4,7 hüvelykes WXGA True HD IPS Plus kijelzőnek, valamint az LG által szabadalmaztatott Crystal Reflection burkolatnak köszönhető. A különleges felület az ékszerekhez hasonlóan változtatja megjelenését a megvilágítástól és a látószögtől függően. Az LG Optimus L9 az L-Style prémium formatervezési motívumait, többek között a karcsú megjelenést és a modern, négyszögletes formát viseli. A mindössze 9,1 mm-es kialakítás, szemet gyönyörködtető fémes kerettel szegélyezett készülékház kényelmes fogást és elegáns megjelenést biztosít.

Ugyancsak iF Formatervezési Díjjal tüntették ki az LG Optimus LTE 2 készülékét, amely a világ első 2 GB RAM-mal felvértezett okostelefonja, valamint az LG Lucid 4G-t is (az Optimus LTE Egyesült Államokban elérhető változata). A díjazottak közé tartozik még az LG L sorozatának felsőkategóriás modellje, az itthon is kapható LG Optimus L7; a Japánban forgalmazott LTE képes Optimus Life; valamint az LG Smart TV-k vezeték nélküli elérését biztosító LG Smart Dongle eszköz is.

A 2013-as iF Formatervezési Díjakat 2013. február 22-én adják át ünnepélyes keretek közt a müncheni BMW World kiállítási központban.