Kihirdették a Microsoft „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.” pályázat győztesét

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 13:02

Közel 100 beérkezett videóból az „Ezt úgysem hiszitech” című alkotás nyerte a Microsoft „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.” elnevezésű pályázatát. Ennek keretében a beküldőknek saját készítésű animációval, filmmel vagy zenével kellett bemutatniuk, milyen lenne a számítógépük, ha életre kelne bennük az alkotók saját világa. A fődíj nyertese nettó egymillió forintot vihet haza. A pályaműveket január végéig mintegy háromszázezren nézték meg a verseny hivatalos YouTube-csatornáján.

A Microsoft 2012. november 24-én hirdette meg a „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.” elnevezésű pályázatot, amelyben a beküldőknek a Windows 8 általuk elképzelt világát három kategóriában, azaz animáció, film vagy zeneművek formájában kellett elkészíteniük, és a YouTube-ra feltölteniük. A cél az volt, hogy olyan pályaművek szülessenek, amelyek az alkotók számítógépein keresztül mutatják be a Windows 8 új korszakot jelentő egyediségét. A beküldőknek öt kötelező – a Windows 8 alapvető képességeit szimbolizáló – kulcsszó köré kellett építeniük pályázatukat:

•                      Élmény
•                      Felhő
•                      Alkalmazás
•                      Kapcsolattartás
•                      Csempe

A beérkezett alkotásokból a Microsoft Magyarország munkatársaiból álló zsűri választotta ki a legjobbakat. Az eredetiség, az egyediség, a megvalósítás, a kidolgozottság és az üzenethez való alkalmazkodás feltételrendszerében Filkor Gábor "Ezt úgy sem Hiszitech” című alkotása bizonyult a legkiválóbbnak, így ő nyerte el az egymillió forintos fődíjat. Emellett a három kategóriában a legnézettebb pályamunkákat a Microsoft Magyarország nettó 200 ezer forinttal díjazta:

·         Videó kategória: „A Windows 8 érint és elvarázsol!” (nézettség a verseny zárásakor: 90,463)
Alkotó: Regőczy Zoltán
·         Animáció kategória: „Az én tabletem” (nézettség a verseny zárásakor: 23,110)
Alkotó: Nagy Gergő
·         Zene kategória: „A Windowsomnak 8-as a neve” (nézettség a verseny zárásakor: 8,995)
Alkotó: Erdélyi  Gábor
·         A zsűri megszavazott egy különdíjat az „Életre kelt” alkotásnak, egyben készítőjének Vitáris Gábornak.


„A Windows 8 egy teljesen új korszakot nyit meg a modern számítástechnikában: a lehető legtöbbet hozza ki a felhőből, úgy, hogy azt a felhasználók saját igényeikre szabhassák. Örömmel tölt el, hogy ez a pályázók számára is egyértelmű volt, hiszen számos igazán ötletes, fantáziadús alkotást nézhettünk végig. Bízom abban, hogy ez a Windows 8 inspiráló képeségeinek is betudható. Az „Ezt úgy sem Hiszitech” című alkotás ötletét és megvalósítását a zsűri egyöntetűen egyedinek és kreatívnak ítélte. Úgy mutatja be a Windows 8 minden lényeges funkcióját, hogy annak releváns szerepe van a filmben, ugyanakkor nem érezni benne semmi erőltetettséget. Az üzenete mindenki számára világos, egyértelmű, gyakorlatilag mindegy, milyen nemzetiségű néző tekinti meg a videót” – hangsúlyozta Kristóf Judit, a Microsoft Magyarország kommunikációs vezetője.

Filkor Gábor, a fődíjat elnyerő „Ezt úgysem Hiszitech” című alkotás készítője elsősorban a kecsegtető fődíj és a presztízsértékű megmérettetés miatt döntött a pályázat elkészítése mellett.
„A játék témája izgalmas volt, a kulcsszavak megjelenítése pedig jelentősen nehezített rajta. Mi igyekeztünk lazán hozzáállni, nem didaktikusan beépíteni őket, ahogy a legtöbben tették. Például a „csempe” kulcsszó amellett hogy egy mellékhelyiség burkolataként látható a filmben, még egy szereplő homlokára is fel lett írva a házibuli jelenetben. A filmnek köszönhetően megismertük a Windows 8-at is: filmünkben az alapvető elemeket és néhány alkalmazást használtuk, de minden esetben alárendeltük a videónk cselekményének. A nyereményt a jövőben hasonló munkák elkészítéséhez használjuk fel, hiszen felszerelésünk meglehetősen foghíjas” – vallott a pályázatról Filkor Gábor.