Mobilapplikáció is segíti a leszokni vágyó dohányosokat

forrás: Prím Online, 2013. február 8. 14:53

Statisztikai adatok szerint évente a dohányosok 70 százaléka szeretne lemondani a dohányzásról, mintegy 30 százalékuk meg is kísérli, de ténylegesen csak elenyésző százalékuknak sikerül hosszabb időre lemondania a cigarettáról. Most - hazánkban először - egy ingyenesen letölthető mobilapplikáció is segíti a leszokni vágyó dohányosokat.

Az első, magyar nyelvű dohányzásról való leszokást segítő applikáció azoknak segíthet, akik elhatározták, megszabadulnak káros szenvedélyüktől. Mivel a dohányzásról a testi függőség okán és a rögzült káros szokásminták miatt sem könnyű, a leszokáshoz ideális mankót jelenthet az alkalmazás.

A „Kell a dohány?” nevű alkalmazás nem csak a leszokással elérhető egészségügyi előnyökkel motiválja a leszokni vágyó dohányosokat, hanem amint neve is sugallja, kiszámíthatóvá teszi a káros szenvedély elhagyásával járó megtakarított pénzösszeget is, valamint lépésenkénti motivációs ötletekkel, hasznos tanácsokkal látja el a felhasználót.

Aki eldöntötte, hogy leszokik, töltse le az alkalmazást, hogy hasznos tippeket és segítséget kapjon szenvedélye elhagyáshoz:
·    megtudhatja, hogy milyen egészségügyi előnyök jelentkeznek időrendben az utolsó elszívott cigaretta után;
·    kiszámolhatja, hogy mennyit spórol, ha leszokik;
·    ha megkísérti a rágyújtás gondolata, az alkalmazás segítséget nyújt a krízis elhárításában;
·    az applikáció segítségével bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső gyógyszertárat;
·    hasznos orvosi tartalmakat találhat az alkalmazásban.

A mobil alkalmazás iOS és Android platformokra érhető el, ingyenesen: http://leszokas.webbeteg.hu/page/mobile-application