Toshiba notebookok 1 éves McAfee Antivirus Plus 2013 szoftverrel

forrás: Prím Online, 2013. február 13. 12:57

A Toshiba tovább erősíti notebookjai biztonsági funkcióit. A számítógépes vírusok és más digitális kártevők komoly biztonsági kockázatot jelentenek minden felhasználó számára, különösen akkor, ha az eszköz az internethez csatlakozik. A vírusvédelmi szakértők naponta százával azonosítanak olyan ártalmas kódokat, melyek egyetlen célja az operációs rendszer elleni támadás. A kiberbűnözők folyamatosan új és új támadási módok kifejlesztésén dolgoznak.

A Toshiba kiváló védelmi megoldást nyújt ügyfelei számára. A cég 2013 február közepétől számos notebookját – a gyártóval kötött szerződés eredményeként - McAfee®Antivirus Plus 2013 szoftverrel látja el. A „No Problem garancia” bevezetése után – mely véletlen sérülés esetén térítésmentes javítást, lopás esetén cserelaptopot biztosít – a Toshiba úgy döntött, hogy tovább növeli számítógépei biztonságát.


“A Toshibánál azon dolgozunk, hogy ügyfeleinket minél értékesebb eszközökhöz juttathassuk. A piac vizsgálata során új lehetőséget találtunk termékeink fejlesztésére. Tudjuk, hogy a felhasználók mindenféle biztonsági kockázat nélkül szeretnének a weben szörfölni, vagy online áruházakban vásárolni. A potenciális biztonsági kockázatok minimalizálására – több különböző versenyképes ajánlat megvizsgálása után – a McAfee® megoldását választottuk. A vásárló a számos, akcióban résztvevő modell dobozában egy kódot talál, melyet az Anti-Virus Plus 2013 ingyenes aktiválása érdekében a www.mcafee.com/ToshibaAntivirus oldalon kell beírnia. Meggyőződésünk, hogy ezzel a megoldással laptopjaink még biztonságosabban használhatók. Ezt nem csak a Toshiba notebookok minősége és megbízhatósága, hanem ezentúl a McAfee® szoftvere is garantálja, mellyel a szörfözés, az online vásárlás, valamint a közösségi hálózatok használata is biztonságosabbá válik.” – fejtette ki Leskó László, a Toshiba magyarországi vezetője.


“A felhasználók azon igényének növekedésével, hogy folyamatosan online szeretnének lenni, a hálózatra csatlakoztatott eszközök száma dinamikusan emelkedik.” – mondta Nick Viney, a McAfee fogyasztói, kis üzleti és mobil termékekért az EMEA régióban felelős alelnöke. ”Ennek eredményeként egyre többször válnak kiberbűnözők áldozataivá, akik egészen pontosan tudják, hogy a felhasználók mire kattintanak leginkább, illetve honnan szerezhető meg a legtöbb információ. Ez komoly veszélyt jelent, hiszen ezek az eszközök egyre több értékes személyes adatot tárolnak. Örömmel látjuk, hogy a Toshiba lépéseket tesz annak érdekében, hogy ügyfelei biztonságosan, az adatlopás, hekkertámadás, és egyéb hálózati behatolás veszélye nélkül böngészhessenek.”


A McAfee Anti-Virus Plus 2013 szoftver számos egyéb funkció mellett továbbfejlesztett biztonságos keresést és vásárlást, valamint kártékony hirdetések és felugró ablakok elleni védelmet is tartalmaz. A szoftver a keresési eredményeket színkódokkal ellátott ikonokkal jelöli meg, így győződhet meg arról, hogy a meglátogatni kívánt weboldal biztonságos-e. A McAfee szoftvere a veszélyes hirdetéseket is blokkolja.