Bill Gates nem elégedett a Microsoft újításaival

Czipperer Dia, 2013. február 19. 15:00

„Egyértelműen hiba volt” – így fogalmazott Bill Gates a CBS-nek adott interjú során. A mondat hátterében az a megállapítás áll, hogy szerinte a Microsoft történetében a mobilszektor egy rossz lépésnek tekinthető.

Bár Bill Gates már közel öt éve nem folyik bele aktívan a cég napi munkájába, még mindig árgus szemekkel figyeli a történéseket, és – ahogy elmondta –, nem mindig elégedett azzal, amit lát.

A CBS-nek adott interjú során Gates bevallotta, hogy nem elégedett a Microsoft innovációival. A jelenlegi vezérigazgatóról, Steve Ballmerről is szó esett a műsor során. Szerinte ő és Steve a legönkritikusabb emberek. Megjegyezte, hogy Steve munkássága alatt „sok csodálatos dolgot” hajtott végre. Kiemelte többek között a Windows 8-at is, amely véleménye szerint kulcs a jövőhöz.

Majd ezek után feltette a kérdést: „De vajon elég mindez?” Kifejtette, hogy mindketten elégedetlenek az áttörést jelentő dolgok tekintetében. Erősen kritizálta a Microsoft pozícióját a mobilszektorban. Szerinte is fontos ez a szegmens, csak a jelenlegi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy hamar vezető pozícióba kerüljenek. Ebből a szempontból azt tartja hibának, ahogyan a cég a mobilpiacon utat tört magának.

Bill Gates már 2008 óta nem vesz részt aktívan a Microsoft munkájában, azóta figyelme nagy részét a Melinda and Bill Gates Alapítványnak szenteli.
 

Kép: CBS News

Forrás: CNET.com