A Facebooknak szembe kell néznie a gyors növekedés kockázatával

Czipperer Dia, 2013. február 21. 14:19

A Facebook közösségi oldal tavaly év végén lépte át az 1 milliárdos felhasználói küszöböt. A túl gyors növekedésnek azonban hátrányai is vannak, amelyre Eduardo Saverin, a cég társalapítója hívta fel a figyelmet.

 

 

A Facebook rohamos növekedésével a vállalatnak is lépést kell tartania, hiszen meg kell küzdeniük azzal, hogy folyamatosan oktassák az ügyfeleket, kormányokat az adatvédelmi kérdésekről.

Eduardo Saverin, a cég társalapítója a Wall Street Journal szingapúri konferenciáján felhívta a figyelmet arra, hogy a növekedés egy „hatalmas eszköz”, ugyanakkor a túl gyors ütem a legnagyobb kockázatot is jelenti. „Ha túl gyorsan növekedsz, nehéz navigálni, oktatni” – mondta.

Saverin azt is kiemelte, hogy a Facebook más cégek által is fenyegetve van: próbálják megtörni az uralmát a közösségi média piacon – fogást keresnek rajta. Zuckerberg elmondása szerint ebben az évben 50%-kal növelik majd a kiadásokat: bővítik a csapatot, valamint a hirdetők számára új eszközöket biztosítanak, amelyekkel képesek lesznek felvenni a versenyt.
 

Forrás: Bloomberg.com