A jövő múltja – az informatika hőskorától a közelmúltig

forrás: Prím Online, 2013. február 21. 21:21

Világviszonylatban is jelentős informatika-történeti kiállítás várja az érdeklődőket Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agorában. A múlt értékeinek méltó megőrzéséhez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság nem csak a kiállítás létrehozásával, fenntartásával és fejlesztésével, hanem egy olyan kötet összeállításával is hozzájárul, amely több mint 200 oldalon, képekkel, tárgyleírásokkal, életrajzokkal, több száz hivatkozással és részletes bibliográfiával mutatja be az informatika fejlődését, főbb irányait és hazai képviselőit. A könyvben szereplő gépek, tárgyak, eszközök nagy részét a kiállításon meg is lehet nézni, ki is lehet próbálni.

Több száz tonna olyan számítástechnikai eszközről és berendezésről van szó, amelyek nélkül ma nem létezhetne sem érintőképernyő, sem laptop, sem okostelefon, sőt még az internet sem.

A tárlatvezetéseken a könyv életre kel, így a XXI. századi technikai megoldások segítségével a látogatók saját élményévé válhat az informatika rövid, de elképesztő tempóban alakuló, változó történelme.

„A jövő múltja” című könyv szerzői Álló Géza és Képes Gábor, szerkesztője Alföldi István, kiadója a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. A könyv már most is megvásárolható a kiállítás helyszínén a szegedi Agorában, illetve Budapesten az NJSZT ügyfélszolgálatán. (1054 Báthori u. 16.). Ára: 3850 Ft.

További információ: www.ajovomultja.hu és www.njszt.hu