Felbukkant az Apple iWatch feltételezhető szabadalma

MTI Sajtóadatbank, 2013. február 22. 09:12

Az Appleinsider blog szerkesztői rábukkantak az Apple iWatch  feltételezhető szabadalmára - írja a TechChrunch számítástechnikai hírportál.

Az Apple számos olyan technológiai szabadalommal rendelkezik már, amelyeket feltétezhetően valamiféle "viselhető számítástechnikai" eszközöknél kíván majd alkalmazni, de az a szabadalom, amelyre az Appleinsider bukkant rá, a feltételezések szerint konkrétan azt az új "karóra-okostelefon" terméket fedi, amelyről iWatch név alatt egyre gyakrabban foglalkozik a sajtó. A szabadalom egy olyan, az alkaron viselhető számítástechnikai eszközt fed, amelynek flexibilis képernyője egy rugós karperechez hasonlóan fogja körül a csuklót, és teljes felületén körkörösen folytonos képi megjelenítést biztosít.
 

A karperec egymáshoz érintkező felületei alapján a készülék felismeri, hogy hol helyezkedik el a képernyő eleje és a vége, és azok egymáshoz illesztésével körkörösen folytonos képet ad. A szabadalmi leírás szerint a készülék mind csuklóra hajlítva, mind laposra kiterítve használható lesz. A karperec-eszköz funkcionalitásai között a szabadalom olyanokat említ, mint például "zeneszám lejátszási lista összeállítása", "híváslista", vagy "üzenetek írása a készülék teljes felületét kitöltő virtuális billentyűzettel". Az ajánlott felhasználási módok között említésre kerül még a "navigációs input" is. Az eszköz akkumulátorának üzemidejét napenergia és kinetikai energia hasznosító egységek növelnék meg. A karperec kivitel mellett a szabadalom említést tesz egy a hagyományos karórához jobban hasonlító megoldási lehetőségről is.
 

Az Apple iWatch a Bloomberg hírügynökség, a New York Times és a Wall Street Journal egymástól független értesülései szerint már gyártásban van.