Elindult a nyári katolikus ifjúsági világtalálkozó magyar honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2013. február 24. 09:21

Elindult a Pécsett július 24. és 28. között, a Rio de Janeiró-i katolikus ifjúsági világtalálkozóval egy időben rendezendő, HungaRio elnevezésű katolikus ifjúsági találkozó honlapja.

A pécsi összejövetelre várják mindazokat, akik közösségben szeretnék nyomon követni a Rio de Janeiró-i nemzetközi találkozó programját - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóosztálya. Mint írták, XVI. Benedek pápa az idei évre Rio de Janeiróba hirdette meg az ifjúsági világtalálkozót, amelynek mottója "Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!" Az MKPK a nagy távolságra való tekintettel úgy határozott, hogy a világtalálkozóval egy időben nemzeti ifjúsági találkozóra hívja a magyar fiatalokat - tették hozzá.

Tájékoztatásuk szerint július 24-én Udvardy György pécsi megyés püspök nyitja meg a találkozót ünnepi szentmisével a székesegyház előtti téren, július 25-től 27-ig pedig minden délelőtt püspökök tartanak katekézist a város sportcsarnokában. A találkozó idején Pécs központi helyszínein ifjúsági fesztivál lesz, a fiatalok megismerkedhetnek a város kulturális értékeivel, és részt vehetnek koncerteken, lelkiségi mozgalmak és közösségek programjain.

Hozzátették: a HungaRio első estéjén rendezik meg a találkozás ünnepét. Július 26-án különleges keresztútra várják a szervezők az érdeklődőket. E keresztútra épül a kiengesztelődési este és a nyitott templomok éjszakája. Július 28-án ünnepi szentmisével zárul az ifjúsági találkozó, amelyet Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke mutat be. A találkozó folyamán a résztvevők bekapcsolódhatnak a Rio de Janeiró-i eseményekbe élő közvetítésen keresztül és az ott készült összefoglalók megtekintésével.

A találkozóról a most induló www.hungario2013.hu. honlapról és a már meglévő Facebook-oldalról (www.facebook.com/ifj.vilagtalalkozo) is lehet tájékozódni. A honlapon elérhetők a jelentkezési információk, valamint friss hírek, tudnivalók és a lelki előkészületet is segítő anyagok.