LG Optimus F sorozat – 4G/LTE gyorsaság mellett számos továbbfejlesztett funkció

forrás: Prím Online, 2013. február 22. 13:15

Az LG tovább erősíti jelenlétét a 4G/LTE piacon a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) bemutatkozó új Optimus F sorozattal. Az LG iparágvezető LTE megoldásaival felvértezett Optimus F sorozat a prémium felhasználói élmény mellett a 4G/LTE hálózatok sebességét is biztosítja a nagyközönség számára. A kiállításon két új készülék, az Optimus F5 és az Optimus F7 globális bemutatója várható.

Az LG Optimus F5 4,3 hüvelykes IPS kijelzővel, 1,2 GHz-es kétmagos processzorral, valamint a kategóriájában legnagyobb, 2150 mAh kapacitású akkumulátorával rendelkező 4G/LTE okostelefon. Nagyobbik testvére, az LG Optimus F7 4,7 hüvelykes, True HD felbontású IPS kijelzőt és 1,5 GHz-es kétmagos processzort, és a hosszantartó használat érdekében 2540 mAh-s nagykapacitású akkumulátort kapott. Mindkét készülék az Android Jelly Bean 4.1.2-es operációs rendszerrel érkezik, és olyan, korábban csak az LG prémiumkategóriás készülékeiben elérhető speciális funkciókat is kínál, mint a továbbfejlesztett QSlide technológia és a valósidejű zoom.

A továbbfejlesztett QSlide funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyszerre két alkalmazást futtasson teljes képernyős üzemmódban. A felhasználók saját igényeikhez igazíthatják a QSlide alkalmazások méretét, helyzetét és áttetszőségét. A QSlide-kompatibilis funkciók közé tartozik a videolejátszó, a böngésző, az emlékeztető, a naptár és a számológép. A korábban csak az Optimus G sorozatban megtalálható valósidejű zoom funkció immár az Optimus F5 és az Optimus F7 készülékekben is elérhető. A valósidejű zoomnak köszönhetően a felhasználó videónézés közben felnagyíthatja a kép bármely részét. Az Optimus F sorozatú készülékek további szolgáltatásai közül érdemes kiemelni még a QuickMemo jegyzeteket, a QTranslator fordítót, a Video Wiz videószerkesztőt, valamint a Safety Care biztonsági funkciókat.



„A 4G/LTE területén kifejlesztett innovációinak köszönhetően az LG tartja első helyét az iparágon belül. A nagyközönség számára készült Optimus F sorozat kiegyensúlyozott, jól felszerelt 4G/LTE okostelefon, amely széles LTE szabadalmi portfóliónk és a felhasználói élményt fokozó innovatív szolgáltatásaink legjavával vérteztük fel – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. – 2013-ban az LTE szolgáltatás robbanásszerű elterjedése várható, ezért az LG Optimus F sorozattal egyértelművé tesszük a vásárlók számára, hogy az LTE nem csupán az aktív tartalomfogyasztók és a technika rajongóinak kiváltsága, hanem mindenkié.”

Az LG Optimus F5 nemzetközi forgalmazása 2013 második negyedévében kezdődik meg Európában, amelyet hamarosan az LG Optimus F7 is követ. A pontos megjelenési időpontok és a készülékek ára későbbre várható.

Az Optimus F5 főbb jellemzői:
·    Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.1.2
·    Processzor: 1,2 GHz-es, kétmagos
·    Kijelző: 4,3 hüvelykes (10,9 cm) IPS kijelző (256 ppi képpontsűrűség)
·    Méret: 126,0 x 64,5 x 9,3 mm
·    Memória: 8 GB / 1 GB RAM / microSD (max. 32 GB)
·    Kamera: 5 megapixeles, autofókuszos / 1,3 megapixeles
·    Akkumulátor: 2150 mAh

 Az Optimus F7 főbb jellemzői:
·    Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.1.2
·    Processzor: 1,5 GHz-es, kétmagos
·    Kijelző: 4,7 hüvelykes (11,9 cm) True HD IPS kijelző (312 ppi képpontsűrűség)
·    Méret: 131,7 x 68,2 x 9,6 mm
·    Memória: 8 GB / 2 GB RAM / microSD (max. 32 GB)
·    Kamera: 8 megapixeles, autofókuszos / 1,3 megapixeles
·    Akkumulátor: 2540 mAh