Nokia Lumia 720 - jó választás a fotózás és videózás megszállottjainak

Farkas Norman, 2013. február 26. 11:11

A Nokia középkategóriás újdonsága, a Lumia 720 a nagy fényerejű Carl Zeiss optika és a HAAC sztereo mikrofon jóvoltából gyorsan belophatja magát a fotózás és videózás megszállottjainak szívébe, de mindenki számára jó választás lehet, aki egy kellemes tudású Windows Phone 8 mobilra vágyik.

A finn gyártó egy másik WP8 rendszerű modellt is bemutatott a Lumia 520 mellett az MWC során. A Lumia 720-ról van szó, amely a középkategóriában száll harcba a konkurens megoldásokkal.

Az újdonság hátlapján egy 6,7 megapixeles, f/1,9 fényerejű Carl Zeiss optikával szerelt kamera kapott helyet, amely igen kellemes képalkotási képességekkel kecsegtet, s külön jó hír, hogy 720p HD videofelvételek is készíthetők a segítségével, melyek hangminőségére biztosan nem lesz panasz a megnövelt dinamikatartományú (HAAC) sztereo mikrofonnak köszönhetően. A Lumia 720 tehát egy kisebbfajta multimédiás szörnyeteg, amelynek biztosan sok olyan felhasználó örül, aki nem szeretne vagyonokat költeni egy jó multimédiás adottságokkal bíró WP8-alapú okostelefonra.


A Lumia 720 további érdekessége, hogy cserélhető színes hátlapok segítségével kompatibilissé tehető a Qi vezeték nélküli töltőkkel. Ez egyrészt lehetőséget nyújt az önkifejezésre (például olyan színű hátlapot pattintunk fel, ami tükrözi a hangulatunkat, vagy megy a ruhánkhoz), másrészt kényelmesebbé teszi a töltési folyamatot azzal, hogy nem kell csatlakozókkal bajlódnunk, elég csupán a megfelelő helyre letennünk a telefonunkat.

A 129 x 67,5 x 9 milliméteres, 128 grammos telefon egyébként tipikus "lumiás" külsőt kapott, azaz elegáns, élénk színei miatt mégis laza megjelenésű. A mobil működését egy kétmagos, 1GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 processzor biztosítja, amit Adreno 305 grafikus gyorsító, 512MB RAM, 8GB belső tárhely, microSDXC kártyafoglalat, valamint Bluetooth, GPS, NFC és WiFi modul, HSPA+ modem (21Mbps/5,76Mbps), illetve 2000mAh kapacitású akkumulátor egészít ki.
A Lumia 720 előlapján egy 4,3 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású ClearBlack érintőképernyő kapott helyet, amit Gorilla Glass 2 üveg véd a külső hatásoktól. A telefon képalkotási képességeiért egy 1,3 megapixeles előlapi- és egy –  a már feljebb kivesézett – 6,7 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera felel.

A Lumia 720 várható ára nettó 249 euró, azaz cirka 93 ezer forint körül alakul.