File Reporter 2.0: Hatékony fájltárolás, átlátható jogosultságok

forrás: Prím Online, 2013. március 4. 14:20

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy Novell termékportfóliójában elérhetővé vált a Novell File Reporter 2.0. A megoldás a Novell File Management Suite részét képezi, segítségével a vállalatok egyszerűen áttekinthetik az alkalmazottak hozzáféréseit az egyes fájlokhoz. A Novell a jogosultságkezelés és a fájlkezelés terén szerzett, sokéves és kiterjedt tapasztalatait felhasználva fejlesztette ki az eszközt, amely Windows környezetekben is alkalmazható.

A vállalatoknál óriási mennyiségű strukturálatlan adat halmozódik fel a napi munka során, amelyek tárolása az informatikai szakembereket nem kis kihívás elé állítja. A szervezeteknek nemcsak azzal kell tisztában lenniük, hogy milyen fájlokat tárolnak, hanem azzal is, hogy azok védve vannak-e az illetéktelen hozzáférésektől. A Novell File Reporter segítségével követhetővé és kiszámíthatóvá válik a tárhely-igény növekedése, és a mögötte húzódó okok elemzése, illetve elhárítása is lehetővé válik. Ennek köszönhetően a vállalatoknak kevesebbet kell költeniük az új kapacitások kiépítésére, miközben a rendszeradminisztrációra fordított idő is csökken.



A Novell File Reporter felméri a Windows Server vagy Linux fájlrendszerekben található fájlokat, és részletes betekintést nyújt a tárolt adatok struktúrájába, mennyiségébe és egyéb jellemzőibe. Így elősegíti az adattárolási rendszerek elemzését, a szükséges bővítések megtervezését, illetve a File Management Suite további elemei által használt fájlkezelési szabályok megalkotását.

A Novell File Reporter legújabb változata képes leltárt készíteni a hálózati fájlrendszerekről, és teljes jelentést állít össze a tárhelyek adatairól, beleértve a biztonságra, a különféle hozzáférésekre és engedélyekre, a fájlokra és könyvtárakra, valamint az adatmennyiség növekedésének trendjeire vonatkozó információkat.

Az eszköz egyszerre integrálható az eDirectory és az Active Directory címtárakkal is, és képes ezekhez kapcsolódva jelentést készíteni a fájlrendszerben érvényes jogosultságokról és engedélyekről. Ennek köszönhetően könnyen áttekinthető információt nyújt arról, hogy ki rendelkezik hozzáféréssel egy adott fájlhoz vagy könyvtárhoz, illetve arról, hogy egy adott alkalmazott pontosan mely adatokat képes elérni.

Az eszköz alkalmas vállalati szintű jelentések készítésére, illetve előre beállított vizsgálati házirendek alapján is tud vizsgálatokat készíteni. A hálózat adatainak vizsgálatakor olyan átfogó információkat gyűjt, amelyek számos különféle jelentéstípusban felhasználhatók. Az eszköz összesen 15 különböző, a szűrési és megjelenítési igényeknek megfelelően testre szabható jelentéstípust kínál.

A Novell File Reporter 2.0 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.novell.com/products/file-reporter/.