CanoScan 9000F Mark II: Új, csúcskategóriás Canon fotószkenner speciális szoftverekkel

forrás: Prím Online, 2013. március 5. 19:08

A Canon bemutatta új, felsőkategóriás, 9600 dpi felbontású CCD-s lapolvasóját, a CanoScan 9000F Mark II-t. A különleges szoftverekkel rendelkező készülék kivételes minőségben, nagy sebességgel képes fényképek, dokumentumok és filmek beolvasására.

Új, továbbfejlesztett szoftver
A CanoScan 9000F-et felváltó CanoScan 9000F Mark II mellé a My Image Garden szoftver jár, amellyel könnyedén navigálhatunk a beolvasási funkciók között, valamint olyan kiváló eszközöket kapunk a fényképek rendezéséhez, mint az arcfelismerés. A dokumentumok egyszerű kezelése érdekében a My Image Gardenben szövegfelismerési (OCR) és PDF-fájlba mentési funkciók is találhatók, a bizalmas dokumentumok pedig jelszóval védhetők. A Canon praktikus Scan to Cloud (lapolvasás felhőbe) funkciójával egyetlen gombnyomással közvetlenül lehet dokumentumokat beolvasni az Evernote vagy a Dropbox felhőszolgáltatásokba. A Stitch Assist (illesztéssegéd) pedig a nagy, A3-as dokumentumokat és fényképeket segít két részletben beolvasni és hézagmentesen összeilleszteni.


Tovább javított energiatakarékosság
Az új CanoScan 9000F Mark II-ben egy sor praktikus energiatakarékossági funkció található. Az automatikus kikapcsolási funkció nevének megfelelően, meghatározott idő után automatikusan kikapcsolja a lapolvasót. S mivel a 9000F Mark II a reflektív és a filmbeolvasáshoz fehér LED-es megvilágítást használ, amely esetében nincs szükség bemelegedésre, ez észlelhetően csökkenti a fogyasztást a hagyományos, fluoreszcens lámpás készülékekhez képest.

Kiváló minőségű beolvasás

A CCD-érzékelő és a maximálisan 9600 x 9600 (film) ill. 4800 x 4800 dpi (síkágyas beolvasás) felbontás eredményeképpen a 9000F Mark II lenyűgöző minőségben képes a képek beolvasására, miközben kivételes finomsággal örökíti meg a fényképek és filmek részleteit. Az Auto Document Fix (automatikus dokumentumjavítás) funkció garantálja, hogy a szöveg betűi tiszták és élesek maradjanak, a fényképek pedig megőrizzék a színeiket, árnyalataikat és kontrasztjukat.


Filmek sokoldalú kezelése
A CanoScan 9000F Mark II egy műveletben akár 12 db 35 milliméteres filmszalagot vagy 4 keretezett diát is képes beolvasni (pozitívokat és negatívokat egyaránt). Sőt, kezeli a 120-as filmformátumot is (legfeljebb 6x22 cm). A Film Automatic Retouching Enhancement (automatikus filmretusálás, FARE) Level 3 használatával még az olyan eredeti anyagok is jó minőségben olvashatók be, amelyek elporosodtak, megkarcolódtak, kifakultak, vagy hátulról kapott megvilágítás mellett készültek.


Gyors, egyszerűen használható
Az új CanoScan 9000F Mark II egy sor olyan funkciót tartalmaz, amely még jobban megkönnyíti a használatot. A lapolvasó elején 7 db EZ gomb szolgál az egygombos lapolvasásra. Ezek funkciója a felhasználói igényeknek megfelelően módosítható. A szintén egyetlen gombbal előhívható automatikus lapolvasási mód pedig automatikusan felismeri az éppen olvasott dokumentum típusát, és ennek megfelelően menti el az eredményt fényképként vagy dokumentumként, optimális beállításokkal.
A hatékonyság növeléséhez a CanoScan 9000F Mark II kiváló beolvasási sebességet biztosít: egy A4-es, színes dokumentumot 300 dpi-vel 7 másodperc alatt olvas be.


Elérhetőség
A CanoScan 9000F Mark II az EMEA régióban 2013. áprilisától lesz elérhető.
CanoScan 9000F Mark II – a legfontosabb jellemzők:
·    Professzionális film-, fénykép-, dia- és dokumentumolvasó
·    Kiváló minőségű beolvasás 
·    Gyors fénykép- és dokumentumolvasás: egy A4-es, színes lap 300 dpi-vel kb. 7 mp 
·    Nagy sebességű filmolvasás: egy 35 mm-es negatív 1200 dpi-vel kb. 18 mp
·    Sokoldalú filmkezelés: 12 db 35 mm-es filmszalag, 4 db 35 mm-es keretezett dia, akár 120 mm-es filmformátum (legfeljebb 6 x 22 cm) (csak filmszalag)
·    Automatikus képjavítás: A beépített FARE Level 3 korrigálja a poros, megkarcolt vagy kopott filmeket
·    Egyszerű, egyetlen gombos használt a hét EZ gombbal
·    Azonnali bemelegedés és alacsonyabb fogyasztás a fehér LED-eknek köszönhetően
·    Beolvasás közvetlenül Evernote-ba vagy Dropboxba
·    Biztonságos, többoldalas PDF fájlok készítése az egyszerűbb tároláshoz