Testközelben a HTC One

Czipperer Dia, 2013. március 6. 10:58

Tegnap volt szerencsénk élőben is megcsodálni a HTC One-t, és azt kell, hogy mondjam, nem okozott csalódást. Nemsokára pedig a magyar piacra is megérkezik, hogy versengjen a felhasználók kegyeiért.

 

Már lassan egy hónapja keringenek a hírek a legújabb HTC modellről, de eddig csak a videókra és egyéb információkra hagyatkozhattunk. Tegnap azonban végre saját szemünkkel is láthattunk, mit is alkotott a tajvani gyártó.

 

Az általános specifikációkról talán már nem is érdemes annyira szót ejteni, mint inkább arról, mitől is különleges ez a készülék, amelyet valóságos misztikum övezett idáig – legalábbis hazánkban. Kulcsszavak akadnak szép számmal, amik kiemelik a készülékek sorából: ott van az UltraPixel kamera és a Zoe, a BlinkFeed és a BoomSound.

 

Szép nagy szavak ezek, de a kérdés sokak fejében ott motoszkált: hol van az átverés? A tegnapi nap után bátran állíthatom, hogy sehol. Vagyis mindaz, amiről már korábban beszámoltunk, nem kamu, és a készülék tényleg hozza az elvárt szintet. 

 

HTC One elöl-hátul

 

Persze volt lehetőségünk kipróbálni is, és miközben „teszteltem”, kicsit olyan érzésem volt, mintha nem is egy telefont tartanék a kezemben. Túlzónak tűnhet, de a One tényleg több annál. Kiváló hangzásvilág, tűéles képernyő (1920 x 1080 px) és persze lehengerlő külső jellemzi.

 

A Sense 5 kezelőfelület egy olyan újdonság, amelyet egyelőre csak a One modell tulajdonosai élvezhetnek. Bár a tervek között szerepel, hogy korábbi HTC modellekre is elérhető legyen, csavar a dologban, hogy bizonyos exkluzív funkciók továbbra is csak a One-felhasználók számára lesznek elérhetők. Persze a gyártó újabb mobiljairól később visszaköszönhet a teljes értékű Sense 5.

 

Tény, hogy a készülék ára vetekszik egy minőségi laptopéval, de cserébe rengeteg extrát és kényelmi funkciót kapunk. A mindössze 143 grammos telefon beépített GPS-szel és NFC modullal rendelkezik, és a Zoe funkciónak köszönhetően újragondolhatjuk a fényképezés fogalmát, hiszen 3 másodpercenként nagy felbontású fotókat készíthetünk, melyeket később összefűzve, zenei aláfestéssel nézhetünk, illetve oszthatunk meg.

 

Nagy hangsúlyt kapott – szinte ez és a kamera köré szervezték az eseményt – az audioteljesítmény, amire nagyon büszkék. Lehetnek is, hiszen a szegmensben egyedüliként meg tud hajtani külső hangszórókat is 2,5 volt feszültségű erősítőjének köszönhetően. 

 

És ami a legjobb az egészben, hogy mindhárom nagy mobilszolgáltatónál elérhető lesz a készülék. A magyar árakat tekintve körülbelül 195 ezer forintba kerül majd, és e hónap végén, április elején pedig már az itthoni felhasználók is tesztelhetik a masinát.

 

Íme a HTC One bemutató videója: