ASUS WL-330NUL - a világ legkisebb útválasztója

forrás: Prím Online, 2013. március 12. 14:35

A januári CES-en már feltűnt a zsebben is elférő ASUS WL-330NUL router, az eszköz hivatalos startjáig azonban egészen eddig várni kellett. A rendkívül apró és sokoldalú hálózati eszköz hazánkban is megjelenik, a felhasználók áprilistól, 9990 Ft-os ajánlott kiskereskedelmi áron kereshetik a boltok polcain.

Az utazók gyors és kényelmes internetkapcsolatának biztosításához tervezett USB-s ASUS WL-330NUL a mostanáig készült legkisebb útválasztóba építi be az összes funkciót. Kifejezetten azoknak az online kapcsolattartáshoz ultrabookokat, okostelefonokat vagy táblagépeket használó vásárlóknak fejlesztették, akik gyakran utaznak. A WL-330NUL-lal gyorsan és biztonságosan elvégezhetők a hálózati beállítások, emellett a kapcsolat megosztható a többi felhasználóval. Többféle operációs rendszeren (pl. Windows 8, Mac OS, iOS) is működik.



A legkompaktabb „all-in-one” útválasztó
A WL-330NUL úgy készült, hogy teljeskörű útválasztási funkciókat nyújtson, miniatűr méretben. Többféle módban is tud működni, útválasztóként, Ethernet-csatolóként, Wi-Fi hotspotként és hozzáférési pontként. Rugalmassága és kényelmes használata megkönnyíti az internetelérést sokféle eszközön, akár kizárólag vezetékes, akár vezeték nélküli a rendelkezésre álló kapcsolat. A WL-330NUL mindössze 6,5 cm hosszú és csak 25 g, így akárhová magával viheti a tulajdonosa, mert ugyanolyan könnyen kezelhető, mint egy USB kulcs.

Hozzáférés-megosztás külön költségek nélkül
Útválasztási szolgáltatásaival a WL-330NUL lehetőséget ad egy kapcsolat megosztására több gépen anélkül, hogy fizetni kellene az újabb fiókokért vagy új hozzáférési adatokat kellene igényelni. Ha valaki gyakran utazik és notesz- vagy táblagépeken, okostelefonokon, vagy akár asztali gépeken is dolgozik egyszerre, a kényelmes megosztási lehetőség komoly megtakarítást jelenthet, emellett az eszköz biztosíthatja a jó minőségű kapcsolódást, amely nem romlik az új eszközök hálózatra csatlakozásával.

Ultrabook™-társnak tervezve

A WL-330NUL kényelmesen kapcsolható az ultrabookokhoz USB-n. Mivel ezekből a gépekből gyakran hiányzik a vezetékes hálózati csatlakozó, a WL-330NUL RJ-45-ös Ethernet portja gyorsabb, stabilabb és biztonságosabb vezetékes kapcsolódást tesz lehetővé. Csak annyit kell tenni, hogy a felhasználó egy USB-kábellel összeköti az Ultrabook™-kal, ezután a WL-330NUL csatlakoztatható egy vezetékes internetes forráshoz, például egy modemhez, vagy közvetlenül a fali hálózati csatlakozóhoz egy Ethernet-kábellel.

Biztonságos és könnyű beállítás
A WL-330NUL támogatja a biztonságos hálózatok létrehozását, a titkosság megőrzését, és az adatbiztonság betartatását még akkor is, ha a kapcsolat meg van osztva több eszköz között. A termék lényegében beállításmentesen működik, a hálózatfelügyelet és a „vendég”-hozzáférések beállítása mindössze egyetlen kattintás. A felhasználóbarát, webes felületet és a termékhez adott szoftvereket használva a vásárlók szinte azonnal felkapcsolódhatnak a világhálóra és kényelmesen hozzáférhetnek az adatokhoz, valamint megoszthatják a kapcsolatot.

Többféle operációs rendszeren is használható és többféleképpen meghajtható

A WL-330NUL többféle Windows-változattal is kompatibilis, beleértve a Windows 8-at is, emellett Mac OS és iOS platformon is használható. Ezzel igen sokféle eszközzel képes együttműködni, így széles vásárlóréteg számára jelenthet előnyt. A teljes funkcionalitáshoz minimális energia szükséges, az eszköz a hozzá adott tápadapterrel közvetlenül fali aljzatból is, vagy bármilyen USB-csatlakozóról működtethető. A még nagyobb kényelem érdekében a mobileszközökhöz szánt univerzális külső akkumulátortöltőkkel (power banks) is összepárosítható.

Elérhetőség és árak

A termék világszerte elérhető lesz, először február elején Európában, valamint az ausztráliai és csendes-óceáni térségben. A magyarországi megjelenés áprilisra várható, 9990 Ft-os  ajánlott kiskereskedelmi áron.