Üzletileg kritikus HP szerverek az Európai Bizottságnál

forrás: Prím Online, 2013. március 13. 09:08

Az Európai Bizottság a HP Integrity szervereit és kapcsolódó megoldásait választotta kritikus feladatok, azon belül nagy adatbázis-kapacitást igénylő alkalmazások és más kritikus környezetek támogatására az EU több országában a mainframe adatkiszolgálók szállítására.

A keretszerződés értelmében az Európai Unió intézményei, hivatala és testülete szerezhetnek be Intel® Itanium® processzoros, HP-UX 11i v3 operációs rendszert futtató, új HP Integrity szervereket. A műszaki értékelés egyik lépéseként benchmark-vizsgálatokat kellett végezni a HP EMEA-régióbeli tesztközpontjában, a németországi Böblingenben. A tenderspecifikációban megadott kiválasztási szempontok szerint a pályázók közül a HP kínálta a legjobb ár-minőség arányt.

Az üzletileg kritikus (mission-critical) HP Integrity szerverek mellett a HP kapcsolódó megoldásokat, például szoftvereket is fog szállítani, a HP Technology Services pedig szolgáltatásokat és támogatást – pl. karbantartási és professzionális szolgáltatásokat – nyújt az EU számára.

A tender eredménye alapján a Bizottság és az Európai Parlament brüsszeli és luxemburgi szervezetei, valamint a Közös Kutatóközpont (Joint Research Centre) Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban működő intézetei telepíthetnek HP Integrity szervereket. Emellett számos uniós tagállam egyéb  intézményei is élvezhetik az új kritikus rendszerek előnyeit.