Dell AiO – tábla PC kombináció

Széll Zoltán, 2013. március 15. 12:16

A Dell bevezette az XPS 18 AiO (minden egyben) PC-t, amely 18,4 hüvelykes képernyőt tartalmaz. A képernyő levehető és táblagépként is használható.

A Dell szerint az XPS 18 a legvékonyabb, legkönnyebb és leghordozhatóbb AiO PC a piacon: vastagsága mindössze 18mm, súlya 2,2 kg. A gyártó az XPS 18 AiO PC-t előre telepített Windows 8 Professional operációs rendszerrel szállítja. A masina egy olyan 18,4 hüvelykes Full HD képernyőt tartalmaz, amely 10-pontos több-érintő képességgel rendelkezik. A felhasználók igényeik szerint választhatnak az Intel harmadik generációs Core processzorai közül, amelyekhez maximum 8GB SDRAM memóriát, SSD tárat és merevlemezes meghajtót is vásárolhatnak. A Dell XPS 18 két USB 3.0 kaput és hangerő-szabályozót is tartalmaz.

 A Dell szerint az XPS 18 asztali PC-t elsősorban otthoni alkalmazásra tervezték, ezért sok játékprogram is kapható hozzá. Táblaként vízszintesen az asztal tetejére helyezhető és többen is játszhatnak egyszerre.

 A Dell azt is bejelentette, hogy az XPS 18 szállítása az USA-ban és a kiválasztott európai országokban április 16.-án lesz kapható 899,99 $-os induló áron Intel Core i5 lapkával és 4GB SDRAM memóriával. A legnagyobb teljesítményű modell Intel Core i7 processzorral és 8GB SDRAM memóriával 1300 $ körüli áron lesz kapható.

 A Dell XPS 18 masinát Bluetooth csatlakozófelülettel rendelkező billentyűzet és egér egészíti. Ez a megoldás feleslegessé teszi a kábelek használatát.