A Neostratus felhőszolgáltatói központot hoz létre a közel-keleten

forrás: Prím Online, 2013. március 19. 07:53

A 4,5 éves európai üzleti múlttal rendelkező volt CE On-Demand, most Neostratus, a közel-keleti és afrikai régióban terjeszkedik tovább, kihasználva a térség adta üzleti lehetőségeket és a felhőszolgáltatások iránti megnövekedett keresletet.

A Közel-Keleten jelenleg több, mint 12 millió kis- és közepes méretű vállalkozás működik, amelyek sikeressége jelentős mértékben függ az általuk használt információs technológia fejlettségétől. Mindezen adottságok olyan piaci helyzetet teremtenek, ahol a távközlési cégek és rendszerintegrátorok – a Neostratus elsődleges célcsoportjai – jelentős helyzetelőnyre tehetnek szert a rugalmasan igénybe vehető, költséghatékony és innovatív felhőszolgáltatások értékesítésével.


A Neostratus egy helyi távközlési céggel, az Orixcommal kötött stratégiai együttműködés keretében Dubaiban hozza létre felhőszolgáltatói központját, hogy onnan szolgálja ki a Közel-Keletről érkező megrendeléseket. A helyi szolgáltatásnak köszönhetően a viszonteladó partnerek sajátmárkás szolgáltatásként tudják majd kínálni az Iaas és Saas szolgáltatásokat, a régióból hosztolva, megszokott márkanevek alatt.


A térségre a jól kiépített de kihasználatlan technológiai infrastruktúra és a fejlődő vállalkozói szellem jellemző. A Neostratus által nyújtott testreszabott felhőszolgáltatások és gyors piacraviteli modellek a feltételezések és pozitív piaci visszajelzések szerint vonzó üzleti modellt jelentenek majd a távközlési cégeknek és rendszerintegrátoroknak egyaránt.


A térség ICT érettségét vizsgáló Pyramid Research adatai alapján csak a felhő-alapú email szolgáltatás évi 400 millió dolláros piacot jelent. Ugyanakkor a felmérés azt is kiemeli, hogy a felhőszolgáltatások elterjedésének legnagyobb gátja a szakértelemhiány lesz a közel-keleti KKV-k körében.


Soós Tamás, a Neostratus vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: “A Közel-Keleten rendkívül fókuszált gazdasági fejlődés tapasztalható: az ambíciózus kis- és középvállalkozói réteg nagyon fogékony az integrált felhőszolgáltatások iránt. Rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk a térségben működő távközlési cégektől, az Arab Emirátusoktól kezdve Ománon, Bahrainen, Kuwaiton át Szaúd-Arábiáig. Nemcsak a termékportfóliónkat tartják érdekesnek, hanem azt a kiegészítő szolgáltatásunkat is, amellyel a szolgáltatás piacra vitelét segítjük partnereink saját ügyfelei körében. Bízunk benne, hogy a terjeszkedéssel nem csak mi érünk el kereskedelmi sikert, de egyben a térség informatikai fejlődéséhez is hozzájárulunk.”