Az Allee-ban mutatkozott be a Galaxy S4

Czipperer Dia, 2013. március 29. 11:53

Tegnap nyitotta meg kapuit a legújabb Samsung prémium márkabolt az Alle bevásárlóközpont első emeletén, ahol egy díszvendég – a Galaxy S4 – is tiszteletét tette. Élőben követhettük végig, mire képes a masina, mennyire hozza a tőle elvárt szintet.

A prémium telefonhoz prémium helyszín dukál – a Galaxy S4 méltó környezetben mutatkozott be a magyar nagyközönségnek. Bár még nem kapható hazánkban a készülék, de itt, Samsung Experience Store-ban juthatnak majd hozzá először a vásárlók.

 

Tényleg nem rossz kis üzlet, már csak a kínálatot nézve sem, de tegnap több tucat újságíró és fotós özönlötte el, és a 105 m2 mégsem tűnt olyan nagynak. Hiába a sok prémium termék, mindenki az új belépőre volt kíváncsi, amely a vállalat szerint előbb érkezhet hazánkba, mint ahogy remélték. Nagyjából egy hónap múlva, április utolsó heteiben már az itthoni felhasználók is a kezükben foghatják.

 

Néhány kulcsfunkció működését élőben reprezentálták. A Dual-Camera például vicces, bár hasznosnak nem mondanám. A 2 megapixeles előlapi, és a 13 megapixeles hátlapi kamera egyszerre működik (lásd a képen), és nagyíthatjuk az előlapi kamera méretét, de szerintem inkább érdekes újdonság.

 

 A Dual Camera funkció

 

A Drama Shotot – amely mozgó témáról készít time-lapse videót – is bemutatták, bár sajnos nem tapasztalhattuk teljesen a funkció nyújtotta előnyöket: túl sokan voltunk jelen ahhoz, hogy sikerüljön jól prezentálni.

 

 

Drama Shot élesben

 

Végig egy kivetítőn követhettük, mi is történik a telefonon (lásd a képeken), és mindezt egy vadonatúj Samsung üzletben. Persze ki is próbálhattuk a 130 grammos, Gorilla® Glass 3 borítású, fémkeretes készüléket, amelynek tapasztalatairól a videó árulkodik majd.

 

Elöljáróban csak annyit, hogy méretének, vastagságának köszönhetően jó fogása van, és a megnövekedett képátló a 441 ppi pixelsűrűséggel, valamint az AMOLED technológiájú Full HD kijelző pedig élőben is bizonyított, valóban szép képet nyújt.

 

 

A Galaxy S4 támogatja az érintésnélküli vezérlést – Air View –, vagyis a levegőben leírt gesztusokkal, vagy a képernyő fölött tartott ujjal is kezelhető, lapozható, illetve a készülék házának döntésével lehet görgetni rajta a tartalmakat. Ha pedig szemünket a képernyő aljára irányítjuk, a telefon érzékeli, hogy elolvastuk az adott tartalmat, és elkezdi lefele görgetni az oldalt. Csak bírjuk megállítani :)

 

Íme, a mi tapasztalataink!