Mérnökhallgatók ötletei alapján újul meg a MAVIR honlapja

forrás: Prím Online, 2013. március 30. 08:30

Két pályamunka legjobb elemeit ötvözve készülhet el a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. új honlapja. A 2012/2013-as tanévre kiírt hallgatói ösztöndíj megosztott félmillió forintos fődíját Hackl Mónika kommunikációs vezető és Aszódi Tibor, a vállalat informatikai igazgatója adta át a nyerteseknek. A beérkezett pályázatok minősége és részletessége igazolta, hogy érdemes alapozni a hazai mérnökhallgatók tudására és kreativitására.

Az ösztöndíjat kettős céllal írta ki a MAVIR: egyrészt a jelenlegi honlap korszerűsítését, másrészt felhasználóbaráttá tételét kívánták elérni. Az ösztöndíjat a bíráló bizottság a Budapesti Műszaki Egyetem két hallgatójának, Bartha Péternek és Fábián Andrásnak ítélte oda.


„A beérkezett anyagokat tanulmányozva úgy döntöttük, hogy két első helyezettet hirdetünk. Bartha Péter technikai, programozó megközelítését a végleges felépítésnél használjuk majd fel, míg Fábián András munkájából a letisztult, elegáns formát őrizzük meg.” – mondta Hackl Mónika kommunikációs vezető. „Különdíjjal jutalmaztuk Szaradics Balázs, Szabó Zsolt, Deák Mór János, Póth Péter és Deák Attila egyetemeken átívelő közös pályázatát, ami elméleti oldalról közelítette meg a közszolgáltatók internetes felületeinek működését és céljait.” – tette hozzá.

A szakemberek véleménye szerint a két nyertes hallgató, Bartha Péter és Fábián András részletes és átgondolt tervei megközelítik a professzionális online cégek munkáit. A pályázatok magas szakmai színvonala igazolja, hogy a diákok komoly felmérést és tervezést végeztek.