Kőkorszak 21. századi technológiával

forrás: Prím Online, 2013. március 30. 09:19

A DreamWorks a HP technológiáját választotta a „Croodék” című animációs film elkészítéséhez, kitágítva ezzel a primitív korban játszódó, de annak semmiképpen sem nevezhető film vizuális határait.

A DreamWorks Animation a HP adta technológiai lehetőségeket kiaknázva, a ma elérhető legfejlettebb grafikai megoldásokat alkalmazta a napokban debütáló családi vígjátékban. A szerverekből, adattárolókból, hálózati eszközökből, szolgáltatásokból, menedzsment szoftverekből és munkaállomásokból álló HP konvergens infrastruktúra mellett HP nyomtatók és a renderelési megoldások biztosították a stúdió zökkenőmentes, nagy teljesítményigényű munkájának hátterét.



HP szolgáltatások és szerverek a magas szintű igényekhez
A “Croodék" gyártása során a 3-D modellek képpé alakításához több mint 80 millió órányi renderelési munkára volt szükség. A mindenkit mindentől óvó családapa, Grug és a lázadó tinilány, Eep karakterénék életrekeltéséhez a stúdió HP ProLiant szervereket, valamint HP vállalati szolgáltatásokat vett igénybe négy render farmján: a kaliforniai Glendale-ben és Redwoodban; Las Vegasban; és Indiában Bangalore-ban. A nagy számítási teljesítményt, és folyamatos számítási kapacitást igénylő feladatokat a DreamWorks Animation a HP megoldásaival végezte el, lehetővé téve a hatalmas mennyiségű adat renderelését.

A HP ProLiant BL460c Gen8 blade szerverek 40 százalékkal nagyobb kapacitást és  wattonként 42 százalékkal jobb teljesítményt biztosítottak, mint elődeik. Ennek eredményeként, a stúdió render kapacitása átlagosan 500 000 munkamenet per napra emelkedett.

HP munkaállomások az alkotók együttműködéséhez
A kőkorszaki figurák és kusza tájak megalkotásához a DreamWorks Animation művészei a HP Z820 and Z800 munkaállomásait használták.
A kétmagos Intel® Xeon® processzorokat tartalmazó HP Z820 munkaállomás 50 százalékkal gyorsabb elődeinél (1) így a stúdió munkatársai komplex jeleneteken, karaktereken dolgozhatnak interaktív módon.

A HP Z800 munkaállomásokat a DreamWorks Animation Guy fantáziavilágának és Gran gyöngyöző kacajának felvételeinél is használták.

A HP Remote Graphics Software segítségével a stúdió munkatársai Glendale-ben, Redwoodban és Bangalore-ban ülve valós időben egyetlen közös desktop felületen dolgozhattak együtt.

Átfogó technológiai tapasztalat
A 2001-ben kezdődött munkakapcsolatra támaszkodva a DreamWorks Animation szinte minden, technológiát igénylő munkafázisba bevonta a HP-t a  „Croodék" gyártása során.



Fő előnyök:

·         Folyamatos hálózati elérés a HP FlexNetwork rendszer segítségével, ami tartalmazza a HP 12518, 5820, 5800 és 6125G/XG Switch sorozatot a beépített  innovatív virtuális technológiával, vagyis  a HP Intelligent Resilient Frameworkkel (IRF).

·         Egyszerűbb hálózatfelügyelet a HP Intelligent Management Center segítségével, valamint egyszerűbb nyomtatáskezelés a HP Managed Print Services használatával.

·         Gyors, megbízható és védett hozzáférés a stúdió alkalmazásaihoz a HP 3PAR StoreServ Storage, HP MSA P2000, HP StoreAll Storage valamint a HP StoreOnce Backup használatával.

·         Tárhelyek központi felügyelete a HP 3PAR StoreServ használatával, amellyel a DreamWorks Animation mérnökei desktopjaikról egyszerűen irányíthatják és felügyelhetik az adattárolást.

·         Szín konzisztencia a teljes filmgyártás során a HP DreamColor professzionális monitorjai és nyomtatói segítségével.