A Fujitsu Eco Track segíti a környezeti szempontból optimális működést

forrás: Prím Online, 2013. március 31. 07:59

A Fujitsu bejelentette a Fujitsu Eco Track bevezetését az európai piacon. A nagy teljesítményű felhőalapú szoftverrel a vállalatok pontos információkat szerezhetnek környezetterhelésükről és biztosíthatják a megfelelést az EU új energiahatékonysági irányelvével.

A Fujitsu véleménye szerint a kötelező energia-auditok bevezetése értékes lehetőséget kínál a vállalatoknak az energiahatékonyság növelésére, a működési költségek csökkentésére és ezen keresztül a nyereségesség javítására. Mivel az első európai országok az idén fogadják el a kötelező energiaauditot előíró törvényeket, a Fujitsu Eco Track időszerű megoldás.

A Fujitsu Eco Track Standard Edition és a négy további változat mindegyike segítséget nyújt az információgyűjtéshez az új energiaauditok előírásainak teljesítésére törekvő vállalatoknak. A szoftver április 1-től vásárolható meg a Fujitsu Cloud Store-ban. A felhasználóbarát szoftverfelületen egyszerűen összegyűjthetők az EU energiahatékonysági irányelve által előírt energiafelhasználási adatok.

Átfogó információ a környezetterhelés és az energiafogyasztás optimalizálására
Az összegyűjtött energiafelhasználási adatok alapján átfogó következtetések vonhatók le a teljes energiafelhasználási minta optimalizálásához, pontosan meghatározható a működési költség és azonosíthatók az optimalizáció és a költségmegtakarítás lehetőségei. A Fujitsu Eco Track legfejlettebb, komplett funkcionalitású Enterprise változata korlátlan jelentéskészítési képességeket kínál a környezetvédelmi jelentések teljes köréhez.

A Fujitsu globális felhőplatformján futó Fujitsu Eco Track több egyidejűleg kiválasztható nyelvet támogat, összhangban áll az ISO szabványaival és az EU jogszabályaival, így felhasználói könnyen bizonyíthatják megfelelésüket és igénybe vehetik a releváns adókedvezményeket. Az első kiadásban a szoftver az angol, japán és német nyelv egyidejű használatát támogatja a grafikus felületen, de a lehetőségek köre hamarosan további európai nyelvekkel bővül.

Minősített tanácsadó partnerek bevonásával a Fujitsu támogató szolgáltatások bevezetését tervezi a környezetterhelésük és energiahatékonyságuk optimalizálására törekvő vállalatok számára. A Fujitsu ezenkívül a megoldás bevezetését támogató szolgáltatásokkal is partnerei és végfelhasználó ügyfelei rendelkezésére áll. További információ az interneten, a http://www.fujitsu.com/fts/services/application/saas/ecotrack/ címen.

Ár és piaci bevezetés
A Fujitsu április 1-én veszi fel a Fujitsu Eco Track öt változatát a Fujitsu Cloud Store kínálatába Németországban, Ausztriában és Hollandiában. Az időben korlátlan frissítés és az ingyenes adatmigráció révén a vállalatok igény szerint továbbléphetnek a fejlettebb verziókra. A megoldás díja évi 2500 euró a belépő szintű Standard Edition és évi 8000 euró a Professional Edition esetében.