A BlackBerry visszaesése kedvezett a Windows Phone-nak

Czipperer Dia, 2013. április 2. 13:02

Még mindig az iOS és az Android áll az élen, de úgy tűnik, a dobogó harmadik helyét új szereplő bitorolja. Egy év alatt fordult a kocka: a BlackBerry a Windows Phone után most már csak a negyedik helyen kullog.

Az okostelefon eladások terén a két vezető operációs rendszer – iOS, Android – uralma megdönthetetlennek bizonyul, a harmadik helyet azonban sikerült új trónkövetelőnek megszereznie. A tavaly februári adatok szerint még a BlackBerry (RIM) bitorolta ezt a pozíciót (lásd az ábrán), mostanra azonban a Windows Phone-nak sikerült feltornásznia magát a harmadik helyre.

Az adatokból jól látszik, hogy míg a BB csúszik lefelé a lejtőn, addig a WP egyre inkább tör előre. Utóbbi nagyobb részesedéssel bír, mint tavaly ilyenkor a BlackBerry, amely szépen lassan kezd eltűnni a piacról.

 

Az első helyért is folyamatos a harc az iOS és az Android között. A tavaly még fej-fej mellett álló versenyben most az utóbbi kerekedett felül, méghozzá abszolút többséget szerezve magának a piacon (51,2%). A többi kisebb operációs rendszer még nem előzte meg a Symbian platformot, amely 0,1%-on áll, de tekintve a 0,4%-os zuhanását, jövőre ez is bekövetkezhet.

 

Forrás: Techspot.com