Szolgáltató-független D-Link 4G LTE router

forrás: Prím Online, 2013. április 8. 09:36

Magyarországon elsőként a D-Link jelentkezik szolgáltató-független 4G LTE router megoldással a mobilinternet kapcsolat megosztására törekvő, azonban elköteleződést nem vállaló felhasználók igényeinek kielégítésére. A DWR-921 4G LTE router hagyományos WAN porttal és 4G adapterrel is rendelkezik, így folyamatos Internet kapcsolatot képes biztosítani otthon vagy az irodában egyaránt.

A 4G LTE magyarországi térnyerésével valódi alternatívát kínál a mobilnet a hagyományos vezetékes technológiákkal szemben. A már lefedett területeken akár 100Mbps letöltési sebességre képes technológia már nemcsak a szélessávú kapcsolat kiesése esetére szolgál ideiglenes megoldást, hanem akár fő Internet kapcsolatként is megállja helyét. Ennek megosztása azonban mindeddig nehézkes volt, 4G LTE router csak a szolgáltatók kínálatából volt elérhető – borsos áron.



Szolgáltató-független
A D-Link 4G LTE router valamennyi hazai mobilszolgáltató SIM kártyájával használható, külön stickre nincs szükség, a 4G LTE modemet a DWR-921 beépítetten tartalmazza, ezzel számos későbbi stick kompatibilitási problémától kíméli meg a vásárlót. A 4G LTE router Wireless N szabványos eszközökkel 150Mbps elméleti sebességen működik, 4db 10/100Mbps portjára pedig akár hálózati tárolók, médialejátszók vagy IP kamerák is csatlakoztathatók.

WAN failover – 24/7 kapcsolat
A D-Link 4G LTE router természetesen szélessávú WAN porttal is rendelkezik, a failover funkciónak köszönhetően a vezetékes kapcsolat kiesése esetén 20 másodpercen belül feláll a mobilnet kapcsolat. A WAN kapcsolat helyreállását követően a 4G kapcsolat leáll, és újra a szélessávú előfizetésünkkel netezhetünk tovább. 4G-WLAN kapcsolaton keresztül hazai mérések során 80Mbps sebességre volt képes, mely felveszi a versenyt a vezetékes szolgáltatók leggyorsabb csomagjaival.

Bármilyen hálózaton kommunikál
A DWR-921 LTE modulja kompatibilis a 800, 900/1800 és 2600 MHz frekvenciasávokkal. A 4G modul mellett külön 3G modullal is rendelkezik, mely a 4G lefedettséget nem biztosító területeken is az elérhető legnagyobb sávszélességet biztosítja UMTS és HSDPA/HSUPA hozzáféréssel.

Biztonságos Internet
Az Internet felől érkező támadásokkal szemben kettős aktív tűzfal (SPI és NAT), a vezeték nélküli hálózaton próbálkozókkal szemben WPA/WPA2 titkosítás garantálja a védelmet.

D-Link DWR-921 4G LTE Router – Legfontosabb funkciók
- LTE modul max. 100 Mbps letöltési és max. 50 Mbps feltöltési sebességgel
- 3G modul UMTS, HSDPA és HSUPA kapcsolathoz
- 802.11 b/g/n Wi-Fi hozzáférési pont
- WEP/WPA/WPA2 Wi-Fi titkosítás
- Négy 10/100 Ethernet port
- DSL vagy kábelmodem csatlakoztatásának lehetősége
- Kettős aktív tűzfal (SPI, NAT)

A DWR-921 4G LTE router a napokban érkezik a D-Link hazai partnereihez, bevezető fogyasztói ára 59 900 Ft.