Új karrierportált vezetett be az MVM

forrás: Prím Online, 2013. április 24. 11:19

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. új, a vállalat honlapjának szerves részeként megjelenő elektronikus karrier megoldást vezetett be, ahol az álláskeresők egységes rendszerben válogathatnak minden, az MVM Csoport társaságainál meghirdetett pozíció között, és jelentkezhetnek is azokra. A karrierportál lehetőséget nyújt általános, pozícióhoz nem kapcsolódó jelentkezésre is.

A karrieroldal jelentősen megkönnyíti a munkaerő toborzás folyamatát. Az állást illetve szakmai gyakorlati helyet kereső felhasználók előzetes regisztráció nélkül tölthetik fel önéletrajzukat, pályázati adataikat, megpályázhatnak aktuális pozíciókat. A pályázatok egységes, központi adatbázisban történő kezelése lehetővé teszi a pályázatok gyorsabb elbírálását, a legjobb potenciális munkavállalók kiválasztását.

Az MVM új karrierportálja nemcsak a diplomás pályakezdőknek, végzés előtt álló diákoknak, hanem tapasztalt szakembereknek is lehetővé teszi, hogy gyakorlatot, illetve munkahelyet szerezzenek Magyarország legnagyobb, szerteágazó tevékenységeket végző energetikai vállalatcsoportjánál.

Az MVM Csoport olyan pályakezdőket, fiatal és tapasztalt szakembereket keres, akik korszerű tudásukkal, ismereteikkel, az ágazat és a szakterületük iránti magas fokú elkötelezettséggel, a fejlődésre való nyitott hozzáállásukkal támogatják az MVM Csoportot stratégiai céljainak elérésében.

A vállalatcsoport növekedési stratégiájának megvalósítása, az energia ipar minden területén jelenlévő tagvállalatok, változatos, kimagasló lehetőséget nyújtanak a pályakezdő és a már szakmai gyakorlattal rendelkező, felsőfokú végzettségű jelentkezőknek ahhoz, hogy szakmai karrier elképzeléseiket valóra váltsák.

Az MVM Csoport célja, hogy a „jövő munkáltatójává” váljon, ezért 2012-ben az Energia 2.0 program keretében tucatnyi egyetemi állásbörzén is részt vett, 2013-ban pedig további állásbörzéken jelenik meg. A társaságcsoport immár jelen van az energetikai iparág szinte minden szegmensében, kapacitásait a jelenleg tapasztalható kedvezőtlen európai gazdasági környezet ellenére is bővíti.

A „jövő munkáltatója” az állásbörzéken elsősorban műszaki területeken keres új munkaerőt, illetőleg gyakornokot, mindazonáltal kiemelten kezeli az informatikai, a telekommunikációs, a pénzügyi, a kontrolling, a beszerzési, a logisztikai, a minőségbiztosítás, és a HR területeket is. Az érdeklődők az MVM új karrieroldalán regisztrálhatnak, amely a kiválasztási folyamat gyorsítását és egyszerűsítését segíti elő.

Az állásbörzéken az érdeklődő fiatal szakemberek az MVM Csoport konkrét állásajánlatai mellett megismerhetik a cégcsoport tevékenységét, valamint a hazai energiarendszerben betöltött szerepét is. A nemzeti tulajdonú, regionálisan is meghatározó, integrált energetikai társaságcsoport perspektívát nyújt azoknak a friss diplomásoknak, akik egy stabil, de dinamikusan növekvő vállalatnál szeretnének dolgozni.

Amit kínálnak:

•          erős, biztos háttér

•          részvétel a cég növekedési stratégiájának támogatásában

•          unikális szakterületek (átviteli hálózat, atomerőmű üzemeltetés, rendszerirányítás)

•          kiemelkedő, egyedülálló tudással rendelkező szakemberekkel való együttműködés

•          új technológiák megismerése

•          dinamikus növekedés

A karrierportál a következő linken érhető el:

http://www.mvm.hu/hu/technikai-menupontok/karrier/Lapok/default.aspx