Korszerű informatikai megoldások a magyar labdarúgásnak

forrás: Prím Online, 2013. április 25. 13:15

Öt vidéki és fővárosi labdarúgó klub, a Lombard Pápa, a Paksi FC, a Pécsi MFC, a Szombathelyi Haladás és az MTK jut korszerű informatikai megoldásokhoz mától a Microsoft segítségével. A csapatok nemcsak egy több platformon elérhető, letölthető alkalmazást kapnak, amelynek segítségével számos hasznos információt  juttathatnak el rajongóikhoz, hanem adminisztratív, irodai rendszereik is megújulhatnak az Office 365-nek és a Dynamics CRM ügyfélkezelő rendszernek köszönhetően.

A támogatás központi eleme a Windows 8, Windows Phone, Android és iOS platformokra egyaránt elérhető ingyenes alkalmazás, amely minden korábbinál gyorsabb és testre szabottabb”kommunikációs csatornát kínál az érintettek között: a játékosok, a klub, és a szurkolók háromszögében. Az alapvető információk mellett az applikációkból elérhetők a csapatokat érintő hírek, képek és  érdekességek a focistákról és a stadionról, a mérkőzésnaptár, a jegyek és bérletek árai, valamint a hivatalos közösségi média, pl. Twitter- vagy YouTube-csatornák.


A klubok az alkalmazáson túl más területeken is kihasználhatják a támogatást. Minden csapat öt felhasználóra szóló Office 365 előfizetést kap, amely révén mindig a legkorszerűbb irodai szoftvereket használhatják. Mivel az Office 365 a felhőre épül, ezért szolgáltatásai – amilyen például a Microsoft Word, Excel, Powerpoint vagy Outlook – nemcsak egy gépre telepítve, hanem az internet segítségével bárhonnan elérhetők. Mivel a felhasználók dokumentumai szintén elérhetők az internetről, ezért a klubok munkatársai akkor is zavartalanul dolgozhatnak, ha elutaznak, vagy idegenbeli mérközésekre kísérik el játékosaikat.


A informatikai megoldáscsomag harmadik eleme a Microsoft ügyfélkezelő rendszere, a Dynamics CRM. Ez a korszerű rendszer összekapcsolható a letölthető alkalmazással is, így a klubok a korábbinál jóval több információt gyűjthetnek össze rendszerezett formában rajongóikról, amelyeket mind a bérletek és jegyek, mind a különböző ajándéktárgyak értékesítése során használni tudnak.