Kaspersky védelem a Ferrarinak

forrás: Prím Online, 2013. április 28. 07:19

A Scuderia Ferrari a Kaspersky Lab-et választotta hivatalos informatikabiztonsági partnerévé. Elmondható, hogy a partnerség 2010 óta minden évben egyre jobban erősödött, amelynek köszönhetően három egymást követő szezonban jelent meg a Ferrari Forma 1-es autóin a Kaspersky Lab márkajele. A 2013-as év azonban egy új stratégiai szintet jelent a két partner együttműködési kapcsolatán belül, amelynek köszönhetően egy teljesen új ötéves megállapodást írtak alá a felek. A megállapodás keretein belül ezentúl a Kaspersky Lab fogja ellátni a Ferrari teljes informatikai végpontvédelmét a vállalat szakembereinek segítségével.

A Kaspersky Lab személyre szabott végpontvédelmi megoldásai teljes mértékben megfelelnek a Ferrari egyedi üzleti és informatikai igényeinek, amelyeket a vállalat ICT részlegével közösen együttműködve valósítanak meg. Az egyedülálló fejlesztés több mint hat hónapot vett igénybe, amelyet szigorú minőségi és teljesítménytesztek követtek más informatikabiztonsági ellátókkal együttműködve. A Kaspersky Lab végpontvédelmi megoldásait több mint 4000 számítógépre fogják telepíteni, amelyet egy újabb nagyléptékű modernizálás fog követni az elkövetkezendő évben, amelynek keretén belül további kiegészítő alkalmazásokat fognak telepíteni a Ferrari teljes applikációs térképére.

„Igaz, hogy a két vállalat profilja között nagyon nagy különbség van, de ennek ellenére a Kaspersky Lab két nagyon fontos ponton is kötődik a Ferrarihoz. Az első a fejlődés maximális sebessége, a második pedig a töretlen hajtás. Úgy gondolom, hogy a Kaspersky Lab vállalata ugyanolyan, mint a Ferrari a saját területén, hiszen mindkét vállalat képes nagyon gyorsan reagálni és megoldani a közvetlen veszélyeket, valamint új és eredeti megközelítéseket kidolgozni. Nagyon büszkék vagyunk a Ferrarival kötött együttműködésünkre, ahol egy csapaton belül egyesül a világ úttörő autógyártója, a világ vezető formatervezőivel kiegészülve, valamint a világ legjobb Forma 1-es pilótáival. Tovább fontos kiemelni a világ vezető technológiáit, az elit csapat vezetőit, szakértőit és mindazokat, akik támogatták és közreműködtek, hogy ez az együttműködés létrejöhessen.”- mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab alapítója és vezérigazgatója.

A projekt egy egyedülálló mércéje és csúcspontja az iparágnak, mivel a Ferrari igazán különleges biztonsági megoldásokat igényel. A Kaspersky Lab biztonsági megoldásai során nem csak biztonságvédelmi programokat telepített a számítógépekre, hanem a jövőben képes lesz biztonsági ellenőrzés és védelem alatt tudni a gyártósorokat, valamint a munkavállalók mobil eszközeit is. A Ferrarinak igazán szigorú informatikabiztonsági követleményei vannak, annak érdekében, hogy megvédjék a termelési folyamatok és a pilóták biztonságát a versenyek során. A Kaspersky Labnak így ezeknek a speciális körülményeknek és elvárásoknak kell nap mint nap megfelelnie, amelynek megoldásai ötvözi a könnyen kezelhetőséget és a teljes mértékű ellenőrzést.