Ötletversenyt hirdet az SAP

forrás: Prím Online, 2013. május 2. 14:07

Egyetemistákat, főiskolásokat szólít meg az SAP globális versenye, az „Utility of Tomorrow”. A szoftvercég olyan ötleteket vár, melyek új dimenzióba helyezhetik a közművállalatok ügyfélközpontúságát, és segíthetik a szektor cégeit a jövő kihívásainak való jobb megfelelésben.

A cég közlése szerint a közmű iparág szolgáltatásai világszerte átalakuláson mennek át. Míg korábban a felhasználók megbízható, és alacsony költségű áram-, gáz-, víz-, és más szolgáltatókat preferáltak, manapság olyan elvárások is látszódnak, melyben megjelenik a választás, a személyre szabottság, a fenntarthatóság, a folyamatos kommunikáció igénye. Ám a jelenlegi szabályozói keretek, és az öregedő infrastruktúra megnehezíti az ezen kihívásoknak való válaszadást.

Így a verseny többek közt választ keres arra, miként kapcsolódik a közmű a digitális világba, milyen technológiák, alkalmazások tudják megváltoztatni azt a módot, ahogyan kapcsolatba kerülünk a közművekkel, miképpen lehetséges megoldani az energiatermelés, és elosztás kérdését a jövőben. A pályamunkákat több kategóriában, pl. zöld energia, vízkezelés, hulladékmenedzsment is várják.

A pályázóknak a verseny honlapján www. utilityoftomorrowcontest.com kell regisztrálniuk, és így kapnak majd bővebb instrukciókat a nyáron elrajtoló megmérettetésről.

A nyerteseket meghívják a Szilícium-völgybe, ahol a résztvevő közművállalatok, és az SAP szakértőinek segítségével tovább finomíthatják ötleteiket. A döntősök továbbá a szoftvercég októberi TechEd konferenciáján prezentálhatják majd elképzeléseiket, Las Vegasban.