Négy TIPA-díjat szereztek a Samsung termékei

forrás: Prím Online, 2013. május 8. 10:30

A Samsung a 2013-as TIPA (Technical Image Press Association) díjak közül "A legjobb haladó szintű cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgép", "A legjobb mobil képalkotó eszköz", "A legjobb képalkotó innováció" és "A legjobb fotó-TV kategóriájában" is elvitte a legjobbnak járó elismerést.

A Samsung digitális fényképezőgépei most először nyertek három TIPA díjat. A Samsung NX300 SMART kamera A legjobb haladó szintű cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépnek bizonyult. Az NX300-ban rejtőző 20,3 MP APS-C CMOS érzékelőnek köszönhetően a készülék éles, élethű színekben gazdag képeket készít minden körülmények között.

 

A fényképezőgép nagy fényérzékenységgel rendelkezik (100 - 25600 ISO érték), így akár gyenge fényviszonyok mellett is képes pillanatfelvételek készítésére. Ráadásul hibrid autófókusz rendszerének köszönhetően pontos és éles fényképeket készíthetnek a felhasználók, a Wi-Fi kapcsolattal pedig azonnal megoszthatják azokat.

 

A Samsung GALAXY Camerával bárhol, bármikor lehet kapcsolódni a világhálóra, feltölthetők és megoszthatók az elkészült képek – mindezt a TIPA zsűrije is egyértelműen elismerte, és a legjobb mobil képalkotó eszköznek minősítette. A készülék a professzionális digitális fotózás élményét ötvözi a 3G/4G és a Wi-Fi kapcsolódás adta szabadsággal, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók azonnal megosszák profi képeiket barátaikkal vagy családjukkal. Ráadásul a képek azonnal szerkeszthetők is a Galaxy Camera 4,8 hüvelykes HD Super Clear érintőképernyőjén.

 

A világ első egyobjektíves, 3D-s rendszere, a Samsung 45mm f/1.8 NX 2D/3D a legjobb képalkotó innováció kategóriában vihette el a TIPA díját.

A 3D-s objektív állóképek és 1080p felbontású Full HD videók készítésére is alkalmas, ráadásul a készülék egyaránt használható 2D képek és felvételek készítésére is, objektívcsere nélkül, egyszerűen a 3D mód kikapcsolásával. 

 

A legjobb fotómonitor-TV kategóriában szintén a Samsung nyert. Az F8000-es megújítható Smart LED 2D/3D TV-n a felhasználók nem csak nagy méretben nézhetik meg a képeket, de képesek interakcióra is: megoszthatják a képeket a közösségi oldalakon, szerkeszthetik az alkalmazásoknak köszönhetően, és a TV-n keresztül bármilyen kompatibilis eszközzel hozzáférhetnek a fényképekhez és videókhoz.

 

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy készülékeinket négy ilyen nívós díjakkal jutalmazták – mondta Seok Pil Kim, a Samsung Electronics Europe elnök-vezérigazgatója. – Ezekkel a díjakkal a piac is elismeri, hogy a Samsung folyamatosan olyan innovatív, élvonalbeli fényképezőgépeket kínál a felhasználók számára, melyekkel a képkészítés még egyszerűbb, a megosztás azonnali, a megörökített pillanatok pedig felejthetetlenek.

 

A fotózás és képalkotás területén a TIPA (Technical Image Press Association) díjak a legnívósabbak, odaítélésükről minden évben fotózással és képalkotással foglalkozó újságok szerkesztői döntenek szavazással, az elmúlt tizenkét hónap legjobb képalkotó eszközeit alapul véve. Az ünnepélyes díjátadóra idén júniusban, Tokióban kerül sor.