App!system konferencia: fókuszban a mobilitás és a SaaS

forrás: Prím Online, 2013. május 9. 16:52

Újra vállalati konferenciát szervez a HWSW. Május 23-án a MOM Parkban lesz az App!system, melynek fókuszában idén a vállalati mobilitás és a szoftverszolgáltatások lesznek.

A vállalati informatikát két ellentétes irányból éri támadás: míg az alkalmazottak oldaláról egyre erősebb az igény, hogy a saját mobileszközeiket a vállalati infrastruktúrán belül, vállalati adatok elérésére használhassák, addig a beszállítók szeretnék a meglevő infrastruktúra mind több elemét felhősíteni. Az App!system konferencia ezzel a két gyors ütemben növekvő trenddel, a vállalati mobilitással és a szoftverszolgáltatások térnyerésével foglalkozik kiemelten.

 

 
 
A mobileszközök és a szoftverszolgáltatások integrációja nagy kihívást jelent a vállalat számára, a feladat megoldása szervezetreszabott, konferenciánk azonban segít struktúrálni a problémát, hogy a megfelelő kérdéseket tudjuk feltenni. Az App!system idén május 23-án, a budapesti MOM Kulturális Központban lesz, az egésznapos rendezvényen két teremben zajlanak majd az előadások.
 
 
A program huszonöt előadással várja az érdeklődőket. Most is gondot fordítottunk arra, hogy felkért előadóinkat kiemeljük kissé az őket foglalkoztató vállalat keretei közül, hogy ne konkrét termékekről és szolgáltatásokról legyen szó, hanem valóban személyes tapasztalataik kerüljenek előtérbe. Dr. Krasznay Csaba (HP Magyarország) a mobilitás biztonsági kihívásairól, míg Fóti Marcell (Netacademia) a felhőre váltás tanulságairól beszél majd, Szappanos Gábor (Sophos) előadása pedig azt a kérdést járja körbe, hogy jelentenek-e valódi veszélyt a mobilos kártevők. A konferencia részletes programjáról az App!system weboldalán lehet érdeklődni, ugyanitt lehet jelentkezni a részvételre is.
 
 
Az App! konferencia- és képzéssorozatot a HWSW 2011-ben hívta életre, rendezvényeink tavaly már több mint 1000 látogatót fogadtak. A sorozat részeként tavaly tartották meg első vállalati informatikával foglalkozó App!cloud konferenciát, amelynek témája a felhős infrastruktúra- és platformszolgáltatások voltak, fejlesztői és üzemeltetői szemmel.