A JátékNet.hu webáruház lett 2013 legjobb internetes kereskedője

forrás: Prím Online, 2013. május 12. 14:21

A szakma és a vásárlók döntése alapján 2013-ban – az „Év Internetes Kereskedője Díj” nyertese a JátékNet.hu webáruház lett.

Idén hetedik alkalommal ítélték oda az „Év Internetes Kereskedője Díjat”, mely azoknak a cégeknek jár, melyek a legtöbbet tették a hazai e-kereskedelem területén. A 2013-as „Év Internetes Kereskedője Díj” nyertese a JátékNet.hu internetes játékbolt. A webáruház már 2010-ben is a rangos harmadik helyezést érte el a Bookline és az eDigital mögött.

 

 

 

Az „Év Internetes Kereskedője Díj” megmérettetésén minden olyan vállalkozás részt vehetett, mely magyarországi online kiskereskedelmi tevékenységet folytat, és éves árbevétele nem haladja meg a 1,5 milliárd forintot. A kitüntető címet közönségszavazás és a szakmai zsűri véleménye alapján lehetett elnyerni.

 

A hetedik éve működő, magyar tulajdonú JátékNet.hu két család közös vállalkozásaként indult, majd alig három esztendő alatt a legnagyobb forgalmú hazai játék webáruházzá vált. 2012-es évi forgalma elérte a közel egymilliárd forintot. A hatalmas sikert Bognár Ákos ügyvezető szerint a vásárlók gyors és pontos kiszolgálása alapozta meg.

 

"Minden megrendelést úgy kezelünk, ahogy azt mi magunk is elvárnánk másoktól. Igyekszünk minden területen megkönnyíteni a vásárlók dolgát, ezért korosztály, márka, árkategória és még sok más szempont alapján is gyorsan válogathatnak a több mint 7000 féle játékot tartalmazó kínálatunkból. A vásárlás során is segítjük a szülőket, hiszen telefonon is rendelhetnek, és a fizetés módját is eldönthetik: bankkártyával online egyenlítik ki a vételárat, Mastercard Mobile alkalmazással a mobiltelefonos fizetést választják, vagy inkább a csomag átvételekor fizetnek a futárnak. Aki szeretne, személyesen is eljöhet hozzánk a kiválasztott termékért."

 

Ha a szülőknek mégsem sikerül eltalálni a gyerek vágyát, 14 napon belül kicseréljük a játékot, vagy visszaadjuk az árát. A mi vásárlóink akkor elégedettek, ha a rendeléssel minden pontosan megy, és végül a gyermekük mosolyát is látják.

 

JátékNet.hu webáruház szakmai elismerései:

2010 „Év Internetes Kereskedője Díj” harmadik helyezés

2010  Magyar Tartalomipari Szövetség E-Fesztivál – e-kereskedelem kategóriájának győztese

2012  „Az Ország Boltja” díj nyertese játék kategóriában

2013 „Év Internetes Kereskedője Díj”

 

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. felmérése alapján a hazai online kiskereskedelmi forgalom 2012-ben 177 milliárd forint volt, ami idén várhatóan 200 milliárd fölött lesz. A vásárlások átlagos értéke – az összes vásárlást figyelembe véve – mintegy 7500 forint.

 

Még mindig a leggyakoribb kézbesítési mód a futárszolgálatos szállítás és a személyes átvételi lehetőség, de egyre gyorsabban terjed a partner ponton (pl. Pick Pack Pont, PostaPont) való személyes átvétel.

 

Az áruházak leginkább az ár-összehasonlító oldalakat és a keresőoptimalizálást használják hirdetési típusként, míg a banneres megjelenést a webáruházak közel fele soha nem alkalmazza. A közösségi oldalak adta lehetőségeket szinte mindenki kihasználja, ám míg a nagyobb webáruházak (50 millió felett) inkább a Facebookon és a YouTube-on vannak jelen, a kisebbek a mikroblogokat, a Twittert részesítik előnyben.

 

A kutatás szerint a webáruházakban kínált legnépszerűbb termékkategóriák egyike továbbra is a játék.