Gmailen is küldhetünk pénzt a jövőben

Czipperer Dia, 2013. május 16. 16:08

A Google számos nagy bejelentést tett tegnap az I/O-n, azonban néhány kisebb lépés is akad köztük. A Gmaillel többek között már pénzt is küldhetünk ismerőseinknek.

Furcsán hangzik a kijelentés, hogy Gmailen keresztül utalhatunk pénzt, mintegy csatolményként hozzácsapva az adott összeget, azonban a kép már világosabbá válik, ha a Google Wallet is képbe kerül, amely a vállalat saját mobil fizetési módja.

 

A Wallet szolgáltatásba integrálta a vállalat a Gmailt, így a kettőt összekötve már e-mail fiókunkból is könnyedén utalhatunk pénzt. Az sem feltétel, hogy a címzettnek legyen Gmail fiókja, akkor is megkapja az összeget, ha regisztrál a Google Walletra. A tranzakció bankszámláról ingyenes. Hitel- és betétkártyát is használhatunk, ám a tranzakciónak ebben az esetben külön díja van, az adott összeg 2,9%-a.

 

A Google azt állítja, a tranzakciók biztonságosan és titkosítottak. Bár egyelőre a Wallet sem terjedt el széles körben, ugyanis a fogyasztók bizonyos ellenállást tanúsítanak a mobil alapú tranzakciókkal szemben.

 

Íme egy videó, amely szemlélteti a folyamatot:

 

 

Forrás: Mashable.com