Bemutatkozik az ASUS Z87 alaplapok teljes választéka

forrás: Prím Online, 2013. május 17. 10:04

Az ASUS bejelentette a csúcskategóriás, 4. generációs Intel® Core™ processzorokhoz készült, kiemelkedő minőségű Intel® Z87 lapkakészlettel felszerelt alaplapok teljes választékát. Az új alaplapok exkluzív technológiai megoldásokkal hozzák ki a lehető legtöbbet a Z87 lapkakészletből, hogy az ASUS, Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) és WS (workstation) sorozat elemei egyaránt a lehető legjobb felhasználói élményt , stabilitást és bővítési lehetőségeket kínálhassák.

Teljesen áttervezett ASUS 8 Series alaplapok
Az ASUS márkanevet viselő alaplapok új, különösen vonzó színsémával készülnek, ezzel is jelezve, mennyire elkötelezett a vállalat a legmagasabb színvonalú innováció, teljesítmény és megbízhatóság mellett. Számos modell szolgálja ki a különféle vásárlói szegmenseket, egészen a csúcskategóriás Z87-DELUXE alaplapig: ez kínálja a legtöbbfajta szolgáltatást és kapcsolódási lehetőséget. A Z87-A az általános számítógép-építési igények kielégítését célozza, de ugyanakkor szintén exkluzív ASUS-funkciókkal szerelték fel és teljes mértékben képes a Z87-es teljesítmény kiaknázására. A Z87I-DELUXE a Z87-es lapkakészletet mini ITX kivitelben kínálja, a Z87 WS pedig a munkaállomások építéséhez készült, professzionális tervezési és tartalomkészítési igények kielégítésére is alkalmas.



Az ASUS „Dual Intelligent Processors 4” technológiát és négyirányú optimalizálást kínál, olyan szolgáltatásokat építve az eszközökbe, amelyekkel a vásárlók jobban kézben tarthatják a PC-jüket. A TPU teljesítményhangoló lapka, az EPU energiafogyasztás-vezérlő, a DIGI+ tápvezérlő és a Fan Xpert 2 egyaránt egyetlen egérkattintással aktiválható a valós idejű teljesítményhangolás, a hatékonyabb energiafelhasználás, a precíz digitális tápvezérlés, illetve házventillátoroknak a zajszint csökkentését és a hűtés javítását szolgáló egyedi irányítása érdekében. Ha a felhasználó feláll a gép mellől, akkor az intelligens módon Távolléti módba vált, így a tartalmak vagy mentési adatok letöltése és az adatfolyamok áramlása minimális energiafelhasználással folytatódhat. A különleges négyirányú optimalizálás (4-Way Optimization) teljes készültségben várja, hogy játékra, szórakozásra, irodai munkára vagy más egyébre alkalmas gépbe építik-e be az alaplapot.

Z87-es teljesítmény a játékosok és túlhajtók számára

A ROG mostantól a vadonatúj MAXIMUS VI HERO alaplapot kínálja azoknak a megszállott játékosoknak, akik megfizethetőbb áron szeretnék megtapasztalni a világhíres ROG-márka előnyeit. Ezzel párhuzamosan jelenik meg a szintén játékosoknak szánt, micro-ATX kivitelű MAXIMUS VI GENE alaplap, amelynek két SupremeFX audiorendszere akár 115 dB jel-zaj arányú különálló hangkártyákkal is felveszi a versenyt teljesítményben és minőségben is. A versenyszerű játékban nagy segítséget jelent a képernyőn felső rétegként megjelenő Sonic Radar, amely mutatja a játékon belüli hangok helyét és irányát. A MAXIMUS VI GENE tartozékai között emellett megtalálható az adatátviteli és hálózatkezelési lehetőségeket kibővítő mPCIe Combo II, amely az új NGFF SSD csatlakozást is kezeli.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó MAXIMUS VI EXTREME alaplap a túlhajtási világrekordok ROG-hagyományát ülteti át a Z87-es platformra. A termékhez a vásárló megkapja az OC Panelt is: ez egy olyan valós idejű túlhajtási és rendszerfigyelő konzoleszköz, amely egy 5,25 hüvelykes meghajtóhelyre is beszerelhető, de amelyet akár külsőleg is lehet használni. A házon kívülről használt OC Panel részletesebb túlhajtási lehetőségeket kínál az Extrém módhoz. A MAXIMUS VI EXTREME mindezeken túl a nagysebességű, 3 GHz-es DDR3 memóriák használatát is támogatja.

Továbbfejlesztett hűtés és tartósság, barkácsolási lehetőségekkel
A TUF SABERTOOTH Z87 alaplapot együtt mutatták be a GRYPHON Z87-tel, az első micro ATX TUF alaplappal. Az eszközöket szigorú TUF hűtési és tartóssági teszteknek vetik alá, hogy még a legnehezebb használati feltételek mellett is megbízhatóan működjenek. A TUF alaplapok olyan rendkívül tartós alkatrészek felhasználásával készülnek, mint a japán gyártmányú 10K Black Metallic kondenzátorok, amelyek 20 százalékkal hőállóbbak és ötször hosszabb élettartamúak, mint szokásos társaik.

A bejelentésnél számos TUF-specifikus jellemzőről részletesen is szó esett. Átalakultak a Thermal Armor alaplap-burkolatok: a SABERTOOTH Z87 légáramlást gyorsító csövekkel bővült, míg a TUF Fortifier hátlapok az alaplapok elgörbülését vagy meghajlását védik ki, és ezzel hosszabb élettartamot biztosítanak az egész PC számára. Ugyanezt szolgálják a Dust Defender porvédő kiegészítők, amelyek a szennyeződés felgyűlése ellen védik a kártyahelyeket és csatlakozókat.

A fentiek mindegyike alapértelmezett kiegészítő a SABERTOOTH Z87 esetében, a GRYPHON Z87-hez pedig külön vásárolható a Thermal Armor, TUF Fortifier és Dust Defender technológiákat tartalmazó GRYPHON ARMOR KIT.

Garantált minőség a legelső naptól

Az összes ASUS, ROG, TUF és WS Z87 alaplap szigorú ellenőrzéseken megy keresztül, ez garantálja az iparág legjobb minőségét és kompatibilitását. Az ASUS minden alaplapot szó szerint több száz memóriával, bővítőkártyával és külső eszközzel tesztel, a piacon kapható szinte összes gyártó termékeit és a legkülönfélébb márkákat kombinálva. Az alaplapok az ágazat legdurvább nyúzótesztjén mennek át, így ellenőrzik a stabilitásukat, megbízhatóságukat és élettartamukat.

Elérhetőség és árak

Az ASUS, ROG, TUF és WS Z87 alaplapok 2013 közepén kerülnek kereskedelmi forgalomba. Az árak és az elérhetőség az adott modellektől függően változik majd.