Tripla TIPA siker a Sonynak

forrás: Prím Online, 2013. május 19. 10:30

A világ vezető fényképészeti kiadványainak szövetsége, a Technical Image Press Association (TIPA) három díjjal ismerte el a Sony innovatív szerepét a digitális fényképészet területén.

A legjobb felsőkategóriás fényképezőgép: Sony Cyber-shot DSC-RX1



A világ első olyan kompakt fényképezőgépe, mely 24,3 megapixeles Exmor CMOS szenzorral rendelkezik. Sokrétűségét a Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2 objektív biztosítja, amellyel portré- és utcai fotózás egyaránt lehetőség nyílik. A lenyűgöző képi minőséghez teljes manuális irányítás társul, ISO 50-től 25 600 teljesítményig. A full HD felvételek rögzítésére alkalmas fényképezőgép többek között Auto HDR- móddal rendelkezik. A tenyérnyi méretű full-frame gép letisztult dizájnt és 1,22 millió pontos LCD kijelzőt kapott.

A legjobb professzionális CSC lencsék: Sony E-bajonett 10-18mm F4 OSS



A kompakt rendszerű cserélhető objektíves fényképezőgépek piaca folyamatosan növekszik, így az Sony E-bajonettes objektívek kedvelői is egyre több lencsefajta közül választhatják ki a legmegfelelőbbet. A Sony 10-18 mm-es zoommal rendelkező lencséi folyamatos F4-es apertúrát nyújtanak a teljes hatótáv alatt 15-27 mm-es fókusztávolsággal. Ezt a könnyű, 10 elemből összeálló objektívet 3 aszférikus komponenssel, valamint egy különösen alacsony diszperziójú üveg optikai rendszerével látták el, amellyel a torzulás még a legnagyobb fókusztávnál is szinte teljesen megszűnik.  A Steady Shot képstabilizáció tovább növeli ezt a teljesítményt kép vagy videó esetében, jól megvilágított vagy félhomályos, zárt vagy nyílt terekben egyaránt.

A legjobb videokamera: Sony NEX-VG900



A Sony NEX-VG900 a teljes felbontású 24,3 megapixeles Exmor CMOS szenzor segítségével 50p, 50i, 25p és 24p full HD felbontású videók felvételére képes HDMI csatlakozó segítségével. Amellett, hogy a Sony E-bajonettes objektívek mellett A-bajonettesek csatlakoztatására is képes LA-EA3 adapter segítségével, a VG900 egy igen hatásos 2359 ezer képpontos XGA OLED elektronikus keresővel is rendelkezik. A beépített Quad Capsule Spatial Array 5.1 surround mikrofon valósághűen rögzíti a hangokat, míg az XLR adapter lehetővé teszi professzionális mikrofonok használatát is. A gép vázára olyan gombok is kerültek, amelyek lehetővé teszik az írisz, zár, gain funkciók teljesen manuális irányítását.