Megújult a Flickr

Czipperer Dia, 2013. május 22. 11:21

Miután a Yahoo felvásárolta a Tumblrt, kiadott egy nagyobb frissítést a Flickrhez is. Többek között átalakult a felület, valamint 1 terrabyte ingyen tárhelyet is biztosítanak a felhasználóknak.

A Yahoo mostani frissítésével az egyetlen olyan szolgáltatóvá vált, aki ekkora tárhelyet kínál ingyenesen felhasználóinak. Ezzel akár 500 ezer képet is tárolhatnak egy felületen.

 

A felület is jelentősen megváltozott. Sokkal vizuálisabbá vált, a fő hangsúly a képekre került át. Az elrendezés is megváltozott, valamint kevesebb lett a szöveges rész. Így összhatás szempontjából kellemes élményt nyújt.

 

 

Minden képhez tartozik egy megosztás gomb is, amellyel kedvenc közösségi oldalaikon is közzétehetik fotóikat. Emellett diavetítés funkcióval is bővült a paletta, amellyel a képek sokkal látványosabban, teljes képernyőn jelennek meg.

 

És nem csak az asztali változat kapott frissítéseket, az androidos alkalmazás is átalakult. Az új verzió lényegében az iOS kiadásokhoz alkalmazkodik. Itt is a képközpontú felhasználói felület dominál. Eltűnt a vakító fehér háttér, helyette képek jelennek meg.

 

 

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója elmondta, hogy azt szeretnék a Flickrt újra fantasztikussá varázsolni.

 

Forrás. Techspot.com