HP Envy Rove 20 – az óriás táblagép

Czipperer Dia, 2013. május 23. 11:26

A Windows 8 létrehozott egy új kategóriát, amelyet „szörny táblagép” néven emlegetnek. A HP is beállt a szörnyek sorába: bemutatta az Envy Rove 20-at, amely leginkább a tavaly ősszel debütált Sony Tap 20-ra hasonlít.

A Sony próbálkozása után sokan gondolták úgy, hogy ez egyszeri elhibázott lépés is lehet, ám azóta több modell is bemutatkozott ebben a „kategóriában”. A húszas számból már sejthető valami, méghozzá, hogy a HP legújabb üdvöskéje is ezen az úton jár. Az Envy Rove húsz hüvelykes IPS kijelzővel felszerelve, tíz ujjas multi-touch támogatással érkezik. A beépített kitámasztónak köszönhetően sokféle szögben kényelmesen használható.

 

És hogy miben hasonlít még a Tap 20-hoz? A súlyában. Sajnos, a Rove is elég nehéz, 12 kilót nyom, és mellesleg nem a vékonyság bajnoka (lásd a képen).

 

A készülék július végéig biztosan nem kerül piacra, ugyanis várják a legújabb negyedik generációs Intel Haswell processzorokat, melyek hivatalosan a jövő hónapban landolnak a piacon.

 

 

A Rove 1 terrabyte-os tárhellyel és 8 GB-os driverrel debütál majd a gyorsabb válaszidő érdekében. Emellett a legújabb és leggyorsabb Wi-Fi (802.11ac) felszereltséggel látták el. Az ára még nem végleges, de a HP annyit már elárult, hogy 1000 dollár (kb. 240 ezer forint) körül alakul majd.

 

Forrás: Mashable.com