Az amerikaiak átlagosan egy órát lógnak telefonjukon

Czipperer Dia, 2013. május 30. 13:27

Az Experian Marketing Services friss jelentése szerint az amerikai felnőttek átlagosan 58 percet telefonoznak, és mindebből csak az idő 26%-a telik telefonálással.

Az amerikaiak a nap 24 órájából átlagosan 1 órát csak a telefonjuknak szánnak, de úgy tűnnik, nem az eredeti rendeltetés dominál: mindössze idejük negyedében telefonálnak. Az üzenetírásra már csak 20 percük jut, és a közösségi média felületeken átlagosan 16 percet lógnak. Ez az idő éppen elég arra, hogy ellenőrizzék értesítéseiket, hírfolyamukat, aztán asztali gépről, laptopról folytassák.

 

És bár kevésnek tűnik az 58 perc, ha belegondolunk, hogy szinte sosem válunk meg telefonunktól, akad még szabad szelet a tortából. Weboldalakat néznek (14%), e-maileket olvasnak (9%), játszanak (8%) és még ezen kívül is jut idejük egyéb, nem kategorizált tevékenységre (9%).

 

 

Ha operációs frendszerek szerint nézzük, akkor az iOS felé billen a mérleg. Míg Android platformon egy órát sem töltenek, iOS-en 90 percet átlagosan.

Nálunk magyaroknál ki tudja, mi a helyzet, de az Ipsos felmérése rávilágított arra, hogy nem szívesen kapcsoljuk ki telefonunkat, az „always online” érzés miatt, tehát az amerikai adatok nem állhatnak túl messze a magyar valóságtól sem.

 

Forrás: Techspot.com