EFOTT: lesz minden, mi szem szájnak ingere

Czipperer Dia, 2013. június 7. 11:31

A tegnapi sajtótájékoztatón sok újdonságot jelentettek be a szervezők, és megismerkedtünk egy sokak számára új sporttal is, amelyet a fesztiválozók is élvezhetnek Zánkán. Nulladik napi kedvezményeket, elrugaszkodást a megszokottól és sok-sok újdonságot tartogat idén az immár 38 éves EFOTT, amely hangulatában is igyekszik visszatérni turisztikai jellegéhez.

Idén ünnepli 38. születésnapát Magyarország legnagyobb múltú fesztiválja, csakúgy mint a helyszín is, amely idén otthont ad a fesztiválozóknak. És még mindig tud újat hozni. Idén ugyanis nem szokványos lesz a fesztiválnyitás, valóságos show elevenedik meg: többek között erről is szó volt a június 6-ai sajtótájékoztatón, ahol a bossaballal is megismerkedtünk.

 

 

 

 

Zánka az idei helyszín, az egykori úttörő tábor otthona. Erre emlékezve mi, a részvevők is efottos úttörőkendőket köthettünk nyakukba, miközben együtt hangolódtunk június utolsó hetére. Kell is, hiszen már nemsokára itt lesz az a bizonyos június 25., addig pedig edzhetünk az egyhetes buliélményre, és, ha szereted a kihívásokat, a bossaball meccsekre is.

 

A furcsa nevű játék lényege, hogy a felfújható gumipályán és trambulinon ugráló csapat a magas hálón átjuttassa a labdát a másik térfelére. Mindezt a brazil bossanova zenéjére. Ez még nálunk is újdonságnak számít, amelyet a jelenlegi profik és segítőik tolmácsolásában mutattak be élőben. Ott pattogott a pályán Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, Majoross Gergely (válogatott jégkorongozó), Nagy Attila (jégkorong bíró) és Vitáris Iván is, az Ivan & The Parazol zenekarból.

 

De mit is tartogat számunkra a nyitónap? Először is, jó hír a fiataloknak, hogy idén a szervezők kifejezetten nekik kedveskednek ezen a napon, ugyanis a 12-20 év közötti korosztály számára ingyenes lesz a belépés. És hogy mi várja őket? Egy igazi fergeteg show. Gönczi Gábor – számos kulisszatitkot meghagyva persze  beszélt a nyitó napi meglepetésről, melyhez zenekarával, a Smile Rock Circusszal szolgáltatják a biztos alapot.

 

„A fesztivál nyitónapjának lényege, hogy nagyot szóljon, és ez egészen biztosan hatalmas durranás lesz – kezdte Gönczi Gábor. – Nemcsak produkciók követik majd egymást, hanem az előadók egymás színpadára lépnek, így például Kovács Kati mellé becsatlakozik Radics Gigi, Ganxsta Zolee és a Kartellel szópárbajt vív Majka és Curtis, de azt gondolom, hogy a KFT és az Ivan&The Parazol, Nagy Feró és a Beatrice a Kowalsky meg a Vega-val, illetve az Animal Cannibals és Hősök párosítások is tartogatnak izgalmakat. Külön-külön és közösen is énekelnek, utóbbi mindig az idősebb generáció repertoárjából választott szám lesz. Szerintem egy három órás ketrecharc elevenedik majd meg a színpadon”.

 

És aztán belecsapva a lecsóba, az egész hetes buli mellet számos sportolási lehetőség lesz, kerékpáros túrák, és akár biciklivel is mehetünk a fesztiválra (természetesen csakis alkoholmentes állapotban). Emellett lesznek turisztikai és gasztronómiai programok, a már megszokott stand up mellett slam poetry tűnik fel a színen, valamint a Budapest Bank Play Stage tehetségkutató versenyét is megmérettethetjük magunkat.

 

 

 

A bőség zavara tehát adott: csak győzzünk válogatni a nyalánkságokból.