Új felhőszolgáltatási termékcsalád NetIQ alapokon

forrás: Prím Online, 2013. június 13. 08:53

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy az informatikai szolgáltatásokat nyújtó Tieto vállalat a NetIQ megoldását választotta felhőalapú adatközponti szolgáltatásainak alapjául. A NetIQ Cloud Managert alkalmazó platform révén a Tieto olyan, mindenre kiterjedő, rugalmas és gyors felhőszolgáltatási portfóliót kínál, amely képes megfelelni a folyamatosan növekvő észak-európai ügyfélbázis egyedi elvárásainak.

A NetIQ Cloud Manager megkönnyíti az infrastruktúra-szolgáltatások kezelését a szolgáltatók és ügyfeleik számára egyaránt. Emellett az összes jelentősebb virtualizációs technológiát támogatja, és lehetővé teszi, hogy a felhőalapú környezetek webes felületen vagy okostelefonon keresztül is könnyedén ellenőrizhetők legyenek.


A Tieto Cloud Server felhőalapú platform létrehozásához a Tieto a NetIQ Cloud Manager technológiát választotta, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek kapacitás, tárhely, szolgáltatási szint és egyéb, üzleti szempontból fontos követelmények alapján előre összeállított felhőszolgáltatási csomagok közül válasszanak. A szolgáltatáscsomagok közös jellemzője a fogyasztásalapú árképzés, amelynek köszönhetően az üzleti felhasználók előre tervezhetik költségeiket, illetve méretezhetik és felügyelhetik az üzleti igényeikre szabott megoldást. Mivel a Tieto felhőalapú szolgáltatásai akadálymentesen integrálhatók az ügyfelek meglévő hálózataiba, az ügyfelek valóban dinamikus informatikai szolgáltatásban részesülnek nyilvános, magán és hibrid infrastruktúrák esetében egyaránt.

A Tieto Cloud Services segítségével az ügyfelek anélkül végezhetik el a szerverkapacitás kiosztását, hogy további hardverekre kellene költeniük, vagy új embereket kellene felvenniük. A munkafolyamatok és az informatikai szolgáltatások sablonjai egyszerűen konfigurálhatók az ügyfelek belső folyamatainak megfelelően, így az egyes informatikai és üzleti szolgáltatások gyorsan kioszthatók és méretezhetők, miközben a költségek átláthatók maradnak.

További információ a Tieto Cloud Server platformról a http://www.tieto.com/what-we-offer/cloud-services/cloud-server weboldalon, a NetIQ Cloud Manager megoldásról pedig a https://www.netiq.com/products/cloud-manager/ weboldalon található.