Jövőre már nem lesz Google Frame

Czipperer Dia, 2013. június 14. 11:25

A Google blogján olvashatunk arról, hogy egy újabb szolgáltatást szüntet meg a cégóriás: év végén nyugdíjba vonul a Google Frame.

Négy éve, azaz 2009 óta van Google Frame, amelyet az Internet Explorer böngészőhöz fejlesztettek. Ez egy nyílt forráskódú plugin, amely már a 10-es verzióval is működik. Fejlesztését az hívta életre, hogy IE alatt is el lehessen indítani a HTML5-alapú Google Wave-t. A szolgáltatás lényege igazából az, hogy azok is tudják használni a Chrome képességeit, akik valamilyen oknál fogva csak IE-ben tudnak dolgozni.

 

Miért szűnik meg?

 

Amikor létrehozták a Framet, akkor még a Chrome elmaradt az élvonaltól. A vállalat azonban most már nem lát potenciált a szolgáltatás további üzemeltetésében: januárban teljesen megszűnik.

 

Ennek oka, hogy ma a legtöbben már modern böngészőket használják, amelyek támogatják a legújabb webes technológiákat. A régi böngészők használata jelentősen csökken, és az újak már automatikusan frissülnek, és az élvonal mainstreammé vált. 

 

Így ismét megszűnik egy újabb Google szolgáltatás a számos korábbi mellett. A felhasználók még fél évig használhatják a Google Framet.

 

Forrás: Googleenterprise