Trükkök az online apróhirdetésekhez

forrás: Prím Online, 2013. június 14. 13:23

Vásárolni és eladni a neten egyszerű és gyors. Azonban akadnak olyan trükkök, melyekkel növelhetjük hatékonyságunkat. Dobra Péter, az Apród.hu apróhirdetési üzletág igazgatója elárulta a legjobb praktikákat.

Alkudozás vagy inkább fix ár? Ismert tény, hogy az emberek szeretnek alkudozni. Ezért célszerűbb irányárat meghatároznunk, ráadásul tapasztalat, hogy ha két ugyanolyan termék között lehet választani, a vásárlók az irányáras hirdetés feladóját keresik fel. Az ár meghatározása előtt mindenképpen érdemes körbenézni a piacon, és ha sürgős számunkra az eladás, érdemes kicsit a piaci ár alatt meghatározni az összeget.

 

Hogy képben legyünk! Az egyik leggyakoribb hiba, amit a hirdetők elkövetnek, hogy kevés képet töltenek fel az eladásra szánt termékről. Mindig használjuk ki a keretet, minél több képet töltünk fel, annál nagyobb az esély az eladásra.

 

A jó cím a figyelemfelkeltés első eszköze! Ugyanis a cím az, amin elsőre megakad a hirdetéseket böngésző szeme. Ha felkelti az érdeklődését, elolvassa a hirdetést is, és ha az ár is kecsegtető, nagy eséllyel tárcsázza az eladó elérhetőségét, vagy keresi meg e-mailben.

 

 

Legyünk részletesek! Nyugodtan írjunk le minél több információt a termékről, a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a vásárlók értékelik ezt. Ha széles a kínálat, akkor inkább ahhoz az eladóhoz fordulnak bizalommal a vásárlók, aki alaposan bemutatja az eladni kívánt tárgyat. Érdemes kidomborítani azokat az előnyöket, amelyekkel termékünk kitűnik a többi közül. A későbbi kellemetlenségek elkerülése végett pedig tüntessük fel az áru esetleges hibáit is, amelyet egy jó árral gyorsan ellensúlyozhatunk.

 

Adjunk pontos lokális információt! Élni kell a lehetőséggel, ha megye, település, vagy akár kerület szerint lehet hirdetni. Ha a térképen pontosan jelöljük, hol található a termék, az áru fizikai átadását-átvételét és a fizetést is megkönnyítjük. Ne feledjük, az érdeklődők is a magukhoz közelebbi lehetőségekre keresnek rá. A pontos helymegjelölés az ingatlanok esetében kulcsfontosságú.

 

Újítsuk meg hirdetésünket! Az ingyenes hirdetéseket is érdemes időnként megújítani, az Apródon például 7 naponta nyílik erre lehetőség – ekkor újra a lista elejére, a friss kínálatok közé kerülünk, így még többen találkoznak termékünkkel.