Az egészségügyi problémáknak is a neten nézünk utána

forrás: Prím Online, 2013. június 25. 09:48

Furcsa pörsenés jelent meg a bőrödön? Nézz utána a Google-on, a Bingen vagy a Yahoo-n. Külföldi utazás miatt oltásra van szükséged? Szúró fájdalom a karodban? Nézzük, mit mond a világháló?! Az Ipsos nemzetközi online felmérése szerint a közelmúltban az emberek fele (48%-a) nézett utána a neten egészségügyi témájú kérdéseknek. Ennek aránya magasabb a nők (55%), alacsonyabb (40%) a férfiak esetében.

A magyar nezetők aktívabbak a nemzetközi áltagnál: 59%-uk érdeklődik a hálón egészségügyi kérdések iránt. A nők érdeklődése nálunk is magasabb (67%), mint a férfiaké (50%). Vajon az állhat ennek hátterében, hogy a nőkben erősebb a késztetés, hogy birtokában legyenek az információnak – akár jó, akár rossz hírről legyen is szó? Vagy a férfiakra jellemzőbb a halogatás?

 

A tematika széles skálán mozog: a babatáplálástól a babatornáig, a születéstől a halálig, a fitnesszprogramoktól az öndiagnózisig, és még számlálhatatlanul sorolhatnánk az eseteket. Akár online tesszük, akár más formában, a lényeg, hogy mindez egészségünkre váljék!