EFOTT számokban

Czipperer Dia, 2013. július 2. 14:55

Szépen megtelt emberekkel az egykori úttörőtábor. Nem kevesebben, mint 88 ezren választották idén Zánkát, hogy belevessék magukat a fesztiválszezonba.

Ahogy korábban is megjósoltuk, volt minden „mi szem szájnak ingere”: sport, koncertek, színház, népzene, Balaton. Bár a víz mindössze 20 fokos volt, többen is belemerészkedtek a tóba, amikor éppen nem a kedvenceiken tomboltak.

 

10 zenés helyszínen tombolhatott a közönség a közel egy hét alatt. A színes zenei paletta „i-jére” a Faithless tette fel a pontot szombaton, és olimpikonjaink is ellátogattak Zánkára. Szinte lehetetlen felsorolni azt a rengeteg programot, ami idén is várta az „efottistákat”.

 

 

Talán nem is baj, hogy idén nem volt akkora kánikula: így szerencsére kevesebb fesztiválozót kellett ellátniuk a mentősöknek. A helyszínen felállított mentős sátorban körülbelül 300-an fordultak meg, nagyrészt kisebb panaszokkal – mint fejfájás, szúnyogcsípés kezelés és társai.

 

Az 5 nap alatt több mint 100 koncert várta a fesztiválozó közönséget, azt hiszem, nem igazán volt olyan vállalkozó szellemű, aki mindegyiken ott lett volna. És akkor a többiről már ne is beszéljünk.

 

 

Ott volt például az Axe katapult, amely még a fesztiváligazgatót, Maszlavér Gábort is megmozgatta. EFOTT-kabalájával együtt ő is katapultált. Reméljük, ettől ihletett kapott a jövő évi fesztiválhelyszínre, amely immáron a 39. lesz.